"O șansă pentru noi… cei de la țară"

1454

Articole de la același autor

Primăria comunei Cumpăna, în parteneriat cu Asociația pentru Educație și dezvoltare Comunitară Țigănești din județul Teleorman, va implementa proiectul "O șansă pentru noi…cei de la țară".
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European.
Obiectivul proiectului este cel de a înființa o rețea de 30 de Birouri Rurale pentru Informare și Ocupare (BRIO) care să ofere servicii de dezvoltare a resurselor umane pentru 16.800 de persoane din mediul rural, din șase județe situate în trei regiuni de dezvoltare ale țării.
Un alt obiectiv constă în realizarea strategiilor de dezvoltare a inițiativelor locale în baza cărora, în 30 de localități rurale, să poată fi elaborate politici publice de ocupare și stimulare a antreprenoriatului și dezvoltării afacerilor.
Totodată, se intenționează dezvoltarea capacității rețelei BRIO de a atrage resurse externe prin care să poată fi implementate proiecte în vederea asigurării sustenabilității pe termen lung a 30 de comunități rurale.
"Obiectivele specifice la nivelul comunei Cumpăna constau în faptul că 600 de persoane vor beneficia de servicii de informare și consiliere cu privire la programele de finanțare disponibile pentru mediul rural. De asemenea, vor fi organizate cursuri de limba engleză pentru zece persoane, 30 vor beneficia de cursuri IT iar alte zece persoane vor fi calificate în domeniul antreprenorial", a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.
Ea a mai precizat că grupul țintă al proiectului este format din șomerii indemnizați și neindemnizați, precum și din persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din Cumpăna.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5582 secunde