Fostul premier Dacian Cioloș:

"Nu văd decât o soluție în trei pași: demisia guvernului, referendum pentru Justiție, alegeri anticipate"

359
Fostul premier Dacian Cioloș, membru fondator al partidului "Mișcarea România Împreună", consideră că în acest moment sunt necesare o reformă profundă a statului și o reformă în politică, apreciind că singura soluție la situația actuală o reprezintă demisia guvernului, organizarea unui referendum pentru Justiție și alegeri anticipate.

"Atunci când domnul Dragnea, un lider politic cu interese personale de apărat în justiție, se folosește de instituții ale statului - de Jandarmerie, de Parlament, de Guvern -, deturnându-le scopul, noi toți suntem în pericol. Când se ajunge în astfel de situații, e clar că avem nevoie de o reformă profundă a statului și a instituțiilor sale, la fel de mult cum avem nevoie de o reformă în politică. Ajunge! La ceea ce se întâmplă acum, nu văd decât o soluție în trei părți: Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiție! Alegeri anticipate!", a scris Dacian Cioloș, într-o postare pe Facebook, consultată de Agerpres.

Cioloș a adăugat că în Parlament nu mai există dezbateri și că statul ar trebui să își folosească puterea pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina.

"Oamenii ies în stradă pentru că aceia care ar trebui să-i păzească îi fură, aceia care ar trebui să guverneze îi mint, aceia care ar trebui să-i conducă îi abuzează. Puterea în Stat este un instrument pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina. În Parlament nu mai există dezbateri. Cine e de vină atunci că dialogul democratic se mută în stradă? A cui e vina că parlamentul a fost «privatizat» de un grup care-l folosește împotriva societății", a adăugat fostul premier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4237 secunde