Călin Popescu Tăriceanu:

"Nu sunt confortabil cu scutirea de impozite pentru IT-iști. Sunt și în alte domenii oameni valoroși"

210
1
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, recent, că nu este "foarte confortabil" cu soluția de scutire de impozite pentru domeniul IT, el arătând că sunt oameni valoroși și în alte domenii și nu beneficiază de aceleași avantaje.

"Eu nu sunt foarte confortabil cu această soluție de scutire de impozite pentru domeniul IT. A fost la un moment dat poate o justificare și avem și acum o justificare, care cred că e valabilă. Vrem să ținem specialiștii în IT în România. Nu vrem ca această forță de muncă foarte valoroasă să emigreze, dar în același timp eu vă spun ca liberal că eu cred în neutralitatea stimulentelor economice și ca atare ceea ce se întâmplă este o distorsiune în piață. Să știți că IT-știi sunt oameni extrem de valoroși, dar nu sunt singuri. Sunt și în alte domenii oameni extrem de valoroși, dar care nu beneficiază de aceleași avantaje", a spus Tăriceanu într-o conferință de presă la finalul lucrărilor Școlii Politice de Iarnă a TLDE, citat de Agerpres.

În context, el a precizat că bugetul trebuie să fie alimentat, astfel că nu se pot da tuturor scutiri de impozite.

"Guvernul trebuie să găsească o soluție care să fie deplin legală, dar și constituțională, pentru a nu lăsa să se producă în domeniile la care v-ați referit, IT sau persoane cu dizabilități, corecții negative. Vor discuta împreună, cu siguranță, ministerul Muncii, cu ministerul de Finanțe și cu ministerul Justiției să găsească o soluție. A fost o soluție urgentă, că

de-aia e Ordonanță de Urgență, pentru a remedia o situație. Mie mi se pare că este incorect față de alte domenii. Nu putem la toată lumea să dăm scutiri de impozite, pentru că bugetul ăsta trebuie să se alimenteze din ceva", a mai afirmat Tăriceanu.

Comentează știrea

Dorel
13 februarie 2018
Scutire de......

Măi grecoteiule dar cu scutirea de impozite și taxe pentru POCHI ești "confortabil" ??!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.173 secunde