Deputatul Stelian Ion, de la USR:

"Nu se pot sancționa niște persoane doar pentru că au încheiat protocoale"

327

Articole de la același autor

Deputatul Stelian Ion, de la USR Constanța, a declarat vineri că este foarte important să existe o discuție cu cei din Alianța Liberalilor și Democraților, în contextul în care ALDE a propus partidelor un pact pe tema statului de drept și a denunțării protocoalelor secretizate.

"Nu am văzut acest pact. Sunt chestiuni pe care le putem discuta. Despre această secretizare putem discuta foarte serios, pentru că eu cred că este unul dintre motivele pentru care s-a ajuns la această discuție. România și multe instituții ale statului au această manie, de a secretiza acte. Dacă nu ar fi fost secrete, discuțiile ar fi fost transparente, unele articole poate că ar fi fost modificate și s-ar fi rezolvat totul din timp. Putem purta o discuție. E foarte important să începem să avem o discuție cu cei de la ALDE, poate reușim să găsim o cale de dialog cu ei, mai degrabă decât cu cei din PSD, pentru că acolo interesele sunt cu totul altele, sunt directe, în sensul de a dezincrimina foarte multe fapte. Poate reușim să găsim un numitor comun și într-adevăr să modificăm câteva articole, astfel încât să salvăm Codul penal și Codul de procedură penală. Dacă găsim o cale de compromis cu ALDE pe chestiuni de principii, da, ar fi bine-venită o astfel de discuție", a spus Stelian Ion, citat de Agerpres, întrebat dacă USR este de acord cu pactul propus de ALDE partidelor politice.

Deputatul USR a menționat că sunt chestiuni cu care, din start, nu poate fi de acord, cum ar fi ideea de a declara prin lege protocoalele ca fiind ilegale și de a introduce clauze de revizuire a tuturor dosarelor judecate definitiv.

"Acestea nu sunt negociabile, în niciun caz, pentru că ele sunt neconstituționale. Pe de o parte, se încalcă atributul puterii judecătorești, care este singura putere ce le poate constata ca fiind nelegale raportat la legislația în vigoare la momentul întocmirii lor, pe de altă parte nu se pot da astfel de sancțiuni retroactiv pentru niște persoane pentru simplul fapt că au încheiat niște protocoale. În opinia noastră, ar trebui să își dea demisia toți membrii Parlamentului și toți funcționarii din Guverne care au promovat aceste modificări neconstituționale, declarate, dovedite deja ca fiind neconstituționale. Dacă își dau ei demisia și vom vedea că rămânem fără parlamentari PSD și fără membri în Guvern, da, vom încheia un astfel de compromis, dar nu e cazul să se întâmple lucrul acesta", a afirmat el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8955 secunde