Traian Băsescu, de la Chișinău:

"Nu există alt drum decât reîntregirea țării"

253

Articole de la același autor

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la "Marea Adunare Centenară" de la Chișinău, dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, că Parlamentele de la București și Chișinău trebuie să voteze în cel mai scurt timp unirea.


"Suntem în Piața Marii Adunări Naționale. Foarte mulți, în România, nu știu de ce această piață se numește Piața Marii Adunări Naționale, și le spunem acum: aici, românii din Republica Moldova au dat în 1989 bătălia pentru limba română. 300.000 de români din Republica Moldova au cerut ca limba română să le fie limbă de stat. Aici, venim cu al doilea mare eveniment și cerem Parlamentelor de la București și Chișinău ca, în cel mai scurt timp, în cinstea Centenarului Unirii, să voteze din nou unirea", a afirmat Traian Băsescu, citat de Agerpres.


Fostul șef al statului a spus că este o chestiune de demnitate națională reîntregirea țării.


"Unii spun că e greu. Nu le e rușine? Dar acum 100 de ani românilor le-a fost mai ușor să facă Unirea? Nu, le-a fost mai greu și au făcut-o! Avem obligația ca, astăzi, să o facem și noi și vă spun pentru ce: în primul rând, suntem singura țară care mai acceptă să trăiască după voința lui Stalin și Hitler. Este o chestiune de demnitate națională reîntregirea țării. Moldova este parte a României. Moldovenii sunt cetățeni ai României. Unirea este cea de care are nevoie și România, și Republica Moldova. Nu există alt drum pentru restabilirea demnității poporului român decât reîntregirea țării", a spus Băsescu.


El a subliniat că, după aderarea la UE și NATO, al treilea obiectiv de țară al României nu poate fi decât unirea cu Republica Moldova. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3683 secunde