Noua Constituție interzice relele tratamente aplicate animalelor

101
1
Noua Constituție interzice relele tratamente aplicate animalelor - animale-1370969911.jpg
Comisia de revizuire a Constituției a adoptat, astăzi, cu unanimitate de voturi, un amendament care interzice aplicarea de rele tratamente animalelor, aceste comportamente fiind definite potrivit legii.

Discuțiile au pornit de la un amendament propus de Forumul constituțional care prevedea: "Recunoscând animalele ca ființe simțitoare și sensibile, care percep suferință fizică și psihică, sunt interzise relele tratamente aplicate animalelor, definite potrivit legii", scrie Mediafax.

În condițiile în care această formulare a stârnit râsete printre membrii Comisiei de revizuire, unii considerând că aceasta este inadmisibilă pentru a se constitui într-un text constituțional, deputatul Varujan Pambuccian a propus următoarea reformulare: "Sunt interzise relele tatamente aplicate animalelor, definite potrivit legii".

Noua formă a amendamentului a întrunit unanimitatea voturilor membrilor Comisiei.

"Haideți, domnule și PSD-ul! Un pas spre reformă, un pas spre modernitate! Când nimeni nu se mai aștepta, nici măcar Forumul, amendamentul a trecut în unanimitate. Iată ce ne apropie pe toți, putere, opoziție: dragostea față de animale!", a conchis președintele Comisiei de revizuire, Crin Antonescu.

Comentează știrea

anca
13 iunie 2013
rele tratamente

Daca iese noua Constitutie maidanezii nu vor mai putea fi lasati pe spatiul public pt ca inseamna lipsa de hrana, apa, GER , CANICULA =rele tratamente

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2957 secunde