Noii miniștri au depus jurământul. Olguța Vasilescu a rămas fără minister

584
Noii miniștri au depus jurământul.  Olguța Vasilescu a rămas fără minister - noiiministriaudepuscopy-1542733077.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, că a aprobat remanierea guvernamentală, el prezentând lista miniștrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcție, din care lipseau propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Transporturilor, în speță Ilan Laufer și Lia Olguța Vasilescu, despre care șeful statului a spus că sunt nepotrivite și vor fi refuzate.

"Am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate. Așadar, se revocă din funcția de membru al Guvernului miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Ivașcu, Cojocaru și Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor", a precizat președintele Klaus

Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În schimb, șeful statului nu a anunțat revocarea din funcție a lui Paul Stănescu - vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și a lui Lucian Șova - ministru al Transporturilor.

Potrivit lui Iohannis, se numesc în funcția de membru al Guvernului: Gabriel Leș (ministru al Apărării Naționale), Marius Budăi (ministru al Muncii și Justiției Sociale), Niculae Bădălău (ministru al Economiei), Daniel Breaz (ministru al Culturii și Identității Naționale), Alexandru Petrescu (ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale), Constantin Bogdan Matei (ministru al Tineretului și Sportului).

"Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate", a mai spus Iohannis.

Comitetul Executiv Național al PSD îi validase luni seara pe Ilan Laufer pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și pe Lia Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Ulterior, noii miniștri au depus jurământul la Cotroceni. Este vorba despre cei șase miniștri care au fost acceptați de președintele Klaus Iohannis și Ecaterina Andronescu, numită săptămâna trecută la Ministerul Educației.

La ceremonia de la Cotroceni a fost prezentă și Viorica Dăncilă, alături de mai mulți membri ai Guvernului pe care îl conduce. Au lipsit șefii celor două camere ale Parlamentului - și ai celor două partide din coaliția de guvernare, PSD și ALDE - Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Aceștia au discutat timp de câteva ore în biroul de la Camera Deputaților al lui Liviu Dragnea. Președintele nu a făcut declarații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.514 secunde