Nicușor Dan / Sesizare la CCR privind legea conflictului de interese

118
Nicușor Dan / Sesizare la CCR privind legea conflictului de interese - alegerilocale2016nicusordan-1494317616.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarii USR sesizează Curtea Constituțională Română privind legea conflictului de interese, a anunțat președintele partidului, deputatul Nicușor Dan.


"A fost depusă la registratura Senatului cu mici emoții, că se termina programul. De la PNL au semnat șapte sau opt, nouă sau zece. Niște colegi s-au ocupat. Au fost majoritatea de la noi", a adăugat Dan, citat de Agerpres.


Pe fond, a explicat liderul USR, este vorba de redefinirea chestiunii conflictului de interese — art. 301 Cod penal.


"În formularea nouă dispar două lucruri - dispar relațiile comerciale și sintagma relații de muncă. Deci, în momentul de față, conflictul de interese este conflict de interese doar dacă este între rude până la gradul doi. Motivele de control de constituționalitate pe care le-am invocat sunt în esență două - principiul bicameralismului care spune că între cele două Camere ale Parlamentului o versiune a legii nu trebuie să fie substanțial diferită și faptul că Constituția spune că tratatele internaționale la care România este parte sunt parte din dreptul intern și prevalează în fața dreptului intern. Vorbind grosier, după legea asta, dacă cineva ajunge primar și dă un contract unui fost angajat al lui, nu este niciun conflict de interese - asta este schimbarea în termeni populari", a mai spus deputatul USR.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.504 secunde