Monica Macovei părăsește Grupul PPE. Iată unde se înscrie

164
1
Monica Macovei părăsește Grupul PPE. Iată unde se înscrie - monicamacovei-1446034025.jpg

Articole de la același autor

Eurodeputatul Monica Macovei a anunțat că părăsește Grupul Partidului Popular European și se înscrie în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor (ECR), urmând să facă o declarație în acest sens în plenul Parlamentului European. 


Potrivit unui comunicat de presă, Partidului M10 condus de Monica Macovei a depus și o adeziune la Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (AECR). Grupul Conservatorilor și Reformiștilor are 72 de membri din 15 țări și este cel de-al treilea grup ca pondere în PE, după cel al popularilor și al socialiștilor.


"Vreau ca România să rămână în UE, iar Uniunea Europena să fie puternică și unită, să aibă o politică de securitate care să ne protejeze și pe noi, românii, și pe tările din fostul bloc comunist. (...)Foarte important, am luat aceasta decizie pentru a contribui la întărirea democrației în țara noastră, la întărirea rolului României în Uniune și la securitatea și independența României în contextul tendințelor de control și expansiune ale Federației Ruse", a precizat Monica Macovei, potrivit sursei citate.


Un sondaj intern a arătat că peste 70% din membrii Partidului M10 doresc afilierea la partidul european Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, alături de partidul Conservator din Marea Britanie, condus astăzi de David Cameron și în trecut de Margaret Thatcher, alături de partide reformiste din Polonia, Cehia, Letonia, Lituania sau Croația, se mai spune în comunicat.



Comentează știrea

edward
28 octombrie 2015
M10

Era si timpul...M10

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3985 secunde