Monica Macovei îi cere lui Iohannis să retrimită în Parlament legea alegerilor locale

173
1
Monica Macovei îi cere lui Iohannis să retrimită în Parlament legea alegerilor locale - mm-1431679948.jpg

Articole de la același autor

Europarlamentarul Monica Macovei, președintele M 10, a declarat, într-o conferință de presă că-i cere președintelui Klaus Iohannis să retrimită în Parlament legea privind alegerile locale, deoarece primarii și președinții consiliilor județene trebuie să fie aleși în două tururi de scrutin. 


"Doresc să încep cu o revendicare, o solicitare pe care am făcut-o președintelui Iohannis, anume să retrimită în Parlament Legea alegerilor locale, pentru că așa cum s-a votat, primarii sunt aleși din primul tur, ceea ce înseamnă că pot fi aleși cu 12-15%, iar președinții de consilii județene sunt aleși, potrivit noii legi, dintre consilierii județeni, nu mai sunt aleși de cetățeni. Asta face ca rețeaua de baroni locali să continue să existe, asta face ca reprezentativitatea primarilor și a președinților de consilii județene să fie foarte mică și asta duce la lista oricărei competiții de proiecte în folosul comunității", a menționat Monica Macovei. 


Aceasta a spus că în scrisoarea pe care i-a trimis-o între cele două tururi de scrutin candidatului la Președinție Klaus Iohannis era și un punct referitor la alegerea primarilor și președinților de consilii județene în două tururi, lucru pe care Iohannis l-ar fi acceptat. 


Comentează știrea

catalin
15 mai 2015
Angajare imediata !!!!!

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2965 secunde