Monica Macovei a demisionat din Partidul M10

165
Monica Macovei a demisionat din Partidul M10 - monicamacovei78663900-1542181850.jpg
Partidul M10 a anunțat că europarlamentarul Monica Macovei a demisionat din această formațiune, pe care a înființat-o în 2015.

"Partidul M10 îi mulțumește doamnei Macovei pentru activitatea sa în cadrul partidului, pentru inițiativa întemeierii acestui vehicul politic dedicat generației tinere - vehicul care a demonstrat că se poate face și altfel de politică. Chiar dacă viziunea strategică și orientarea doctrinară a doamnei Monica Macovei nu a coincis întotdeauna cu cea a partidului, domnia sa rămâne un simbol al luptei anticorupție și al politicii responsabile, dovedite atât ca ministru al Justiției, cât și ca europarlamentar", se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Conform sursei citate, Partidul M10 are 16 filiale în țară iar la alegerilor locale din 2016 a obținut 94 de mandate de consilier local, două de primar și cinci de viceprimar.

La începutul anului 2017, în urma unei Adunări Generale, membrii partidului au decis asumarea unei doctrine conservatoare. M10 este membru de drept în Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE) din Parlamentul European.

Partidul M10 mai anunță că joi, la București, va fi prezentat un proiect de coagulare a tuturor forțelor de dreapta din România (creștin-democrate, conservatoare, liberale) într-o platformă politică numită Alternativa Dreaptă.

Parteneri în acest proiect sunt M10, Uniunea Creștin Democrată din România (UCDR), Partidul Forța Moldova și platformele politice Alternativa Dreaptă și Alianța Conservatoare.

"Aceste cinci entități își vor anunța disponibilitatea de a colabora pe viitor în vederea promovării intereselor electoratului conservator/creștin-democrat, propunându-i acestuia o alternativă care să îl reprezinte în Parlamentul European în anul 2019, în structurile locale/județene, precum și în Parlamentul României în anul 2020 și care să-și asume preluarea guvernării țării începând cu anul 2024", se menționează în comunicat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Stire din Politică-Administrație : DEMISIE ÎN PSD!
Pagina a fost generata in 1.5414 secunde