Modificarea legii ANI îi scapă de probleme pe 675 de aleși și foști aleși

195
Modificarea legii ANI îi scapă de probleme pe 675 de aleși și foști aleși - floriniordache465x390-1513603532.jpg
Proiectul deputatului PSD Florin Iordache de modificare a legii ANI ar putea avea efecte devastatoare asupra cazuisticii ANI, avertizează agenția într-un răspuns pentru România Curată. Mai exact, toate cazurile Agenției Naționale de Integritate - acolo unde nu s-a ajuns deja la sentințe definitive sau la aplicarea de sancțiuni - ar putea fi anulate. E vorba de 675 de cazuri de parlamentari, primari, președinți de consilii județene și consilieri.


Printre cei 675 se află și ministrul Transporturilor în Guvernul Tudose, Felix Stroe, găsit incompatibil pe când era consilier local la Constanța. În martie 2015, Agenția Națională de Integritate l-a declarat pe Stroe în incompatibilitate deoarece a deținut simultan funcția de consilier local și pe cea de președinte al Consiliului de Administrație și director general al RAJA SA, regia locală de apă. Stroe a atacat în instanța raportul ANI și a câștigat la Curtea de Apel Constanța, însă decizia nu este definitivă. Recursul se judecă la Înalta Curte.

Printre potențialii beneficiari ai schimărilor legislative se numără parlamentarii Șerban Mihăilescu, Liviu Harbuz, Steluța Cătăniciu, Marin Anton, Hubert Thuma, Anghel Stanciu, Iulian Iancu, Ion Călin, Ion Mociolacă, Emanoil Savin, Cornel Resmeriță și foștii parlamentari William Brânză, Petru Calian, Mihăiță Calimente, Cătălin Croitoru, Relu Fenechiu, Mircia Giurgiu, Laurențiu Nistor, Daniel Oajdea sau Mădălin Voicu.

Printre foștii președinți de consilii județene care ar putea să scape ca urmare a amendamentelor Iordache se numără Ion Calinoiu de la Gorj, Gheorghe Bunea Stancu de la Brăila și Ioan Molot de la Hunedoara. Printre zecile de primari sau foști primari care ar putea să beneficieze de anularea interdicțiilor sunt fostul edil din Galați, Marius Stan și fostul viceprimar, actual edil în Constanța, Decebal Fagadau.

Zeci de consilieri locali ar putea beneficia și ei de amendamentele lui Iordache. Printre ei și Vasile Ouatu, fost viceprimar și consilier local la Piatra Neamț, fratele colonelului Ioan Ouatu de la celebra Doi ș-un sfert (actuală DIPI, serviciul secret al Internelor), implicat într-un scandal la începutul anilor 2000 cu Ovidiu Grecea, fostul șef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.467 secunde