Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO

249
Mircea Geoană a fost numit  secretar general adjunct al NATO - geoana-1563383319.jpg
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a decis să-l numească pe Mircea Geoană în funcția de adjunct al secretarului general, informează un comunicat postat, ieri, pe site-ul NATO. Geoană își va ocupa postul la jumătatea lui octombrie 2019, înlocuind-o în funcție pe Rose Gottemoeller din SUA, care ocupa această poziție din octombrie 2016.

"Sunt fericit să anunț numirea lui Mircea Geoană în funcția de adjunct al secretarului general. El este un avocat devotat al legăturii transatlantice și va aduce experiența sa îndelungată ca om de stat și diplomat acestui post. El va fi primul român care va deține această poziție de rang înalt", a declarat Jens Stoltenberg, citat în comunicat.

v v v

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută numirea lui Mircea Geoană ca secretar general adjunct al NATO și apreciază că această decizie "constituie un moment deosebit pentru apartenența României la Alianța Nord-Atlantică".

"Preluarea acestei funcții de înaltă responsabilitate la nivel aliat, cea mai înaltă poziție ocupată de România în ierarhia NATO, confirmă experiența și calitățile profesionale ale candidatului român și reprezintă, totodată, o recunoaștere deosebită a rolului și contribuției semnificative ale României în cadrul NATO, la 15 ani de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică", se arată într-un comunicat de presă al MAE, transmis Agerpres.

Ministerul își exprimă convingerea că numirea lui Mircea Geoană "va contribui la consolidarea în continuare a rolului și misiunii NATO de securitate și apărare colectivă a spațiului euro-atlantic, în folosul României, al tuturor statelor aliate și al cetățenilor lor".

v v v

Diplomat de carieră, Mircea Geoană s-a născut la 14 iulie 1958, la București. A urmat cursurile Institutului Politehnic București, ale Facultății de Drept din București, precum și ale Ecole Nationale d’Administration (promoția Gambetta, 1992).

Mircea Geoană este fondatorul și președintele Institutului Aspen Romania. Anterior, a fost președinte al Senatului României, ministru al Afacerilor Externe și ambasador al României la Washington. Preluarea funcției de secretar general adjunct va avea loc în luna octombrie a acestui an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4997 secunde