Ministrul Tudorel Toader a dus legile Justiției din România la Strasbourg

239
Ministrul Tudorel Toader a dus legile Justiției din România la Strasbourg - ministruljustitieitudoreltoader-1518014235.jpg
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit, ieri, la sediul Parlamentului European din Strasbourg, cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, printre temele discutate fiind parcursul și stadiul actual al legilor justiției, precum și modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

Potrivit unui comunicat al MJ, o altă temă abordată în cadrul întrevederii se referă la ultima decizie a Curții Constituționale privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.

"Privitor la legile justiției, ministrul Justiției a prezentat stadiul actual și etapele parcurse cu privire la cele trei proiecte de acte normative, legile adoptate și soluțiile legislative constatate ca fiind neconstituționale. În ceea ce privește Codul penal și Codul de procedură penală, ministrul Justiției a prezentat modificările constând în transpunerea în legislația națională a Directivei 2016/343/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale și a Directivei 2014/42/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind înghețarea și confiscarea instrumentelor și produselor infracțiunilor săvârșite în Uniunea Europeană, precum și modificările pentru punerea în acord a dispozițiilor din coduri cu Decizii ale Curții Constituționale a României", precizează MJ.

De asemenea, cu privire la dispozițiile Legii pentru modificarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, Tudorel Toader a menționat faptul că legea a fost adoptată pentru punerea în acord a dispozițiilor legale cu jurisprudența Curții Constituționale în materie, se mai arată în comunicatul citat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7861 secunde