Ministrul Olguța Vasilescu: "Femeile cu trei sau mai mulți copii s-ar putea pensiona mai devreme"

251
1
Ministrul Olguța Vasilescu:

Articole de la același autor

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat, ieri, că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulți copii se vor putea pensiona cu șase ani mai repede. 


Olguța Vasilescu a explicat că această măsură a făcut ca unele persoane să o abordeze și să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.


"Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu șase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor ? Dar sunteți siguri că nu va veni cineva care să modifice legislația, pentru că eu am doi copii și mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere", a spus ea.


Ministrul a precizat că aceste măsuri vor fi amplu discutate în țară cu organizațiile de pensionari, dar și cu alte categorii interesate de lege.


De asemenea, Olguța Vasilescu a declarat că au fost finalizate mai multe variante ale noii Legi a pensiilor, care vor fi prezentate coaliției de guvernare pentru a fi aleasă cea finală, care va fi apoi prezentată public și trimisă Parlamentului, estimând că ea ar putea fi adoptată în luna decembrie, dacă nu va fi întoarsă de către președintele Klaus Iohannis.


Comentează știrea

petrica
24 august 2017
noi pensionari !

doamna ministru va propun um nou proiect de lege prin care cei care nu au luat bacalaureatul pana la 40 de ani sa fie scosi la pensie din invatamant , de acord ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3719 secunde