Ministrul MApN, reacție despre confuziile legate de spațiul "Schengen militar"

193
Ministrul MApN, reacție despre confuziile legate de spațiul

Articole de la același autor

Ministerul Apărării Naționale infirmă categoric ideea lansată în spațiul public potrivit căreia, în cadrul Guvernului României, s-a luat în discuție ideea de formare a unui spațiu Schengen militar. 


Reprezentanții ministerului fac precizarea că sintagma "Schengen militar" se referă generic la simplificarea procedurilor și a legislației țărilor europene pentru a facilita mișcarea trupelor NATO, dintr-o țară în alta, astfel încât participarea la exerciții, cu un număr mare de trupe și echipamente, să se desfășoare rapid.


MApN, în cadrul unui comunicat de presă, precizează că ministrul Mihai Fifor, în discursul său, nu a făcut referire niciun moment la discutarea în Guvern a ideii formării unui spațiu "Schengen militar". 


"Noi vorbim de asemenea despre birocrație. Suntem conștienți despre birocrația de la frontierele României. Acesta este motivul pentru care insistăm, și fac asta și în numele Guvernului, nu putem discuta despre un spațiu Schengen militar fără a vorbi despre spațiul Schengen propriu-zis. Bineînțeles, convoaiele militare staționează la frontiere, pentru că acestea sunt regulile. Încercăm să creăm reguli noi, dar ele fac parte din politica generală a spațiului Schengen", a declarat ministrul Mihai Fifor. 


Din primele verificări, declarațiile ministrului Apărării au fost traduse eronat, schimbându-se profund sensul celor susținute.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2664 secunde