Ministrul Ion Ștefan, acuzat de PSD de fals în acte publice

271
Ministrul Ion Ștefan, acuzat de PSD de fals în acte publice - demisieministrulionstefan2-1591282517.jpg

Articole de la același autor

Social-democrații au depus, ieri, o moțiune simplă împotriva ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, prin care se cere demisia acestuia. PSD îl acuză pe "ministrul Grindă" de fals în acte publice și trage un semnal de alarmă că acesta nu a fost încă anchetat de organele abilitate, din motive greu de înțeles.

"În cazul «domnului Grindă», este vorba de un fals clar în acte publice, neanchetat încă de instituțiile abilitate, din motive greu de înțeles. Chiar în acest moment, pe site-ul Camerei Deputaților, la pagina deputatului Ion Ștefan pot fi consultate două declarații de avere cu un conținut contradictoriu, dar care poartă aceeași semnătură a domnului ministru. Două declarații, în care acesta declară, pentru același imobil din municipiul Focșani, o suprafață diferită: 910 metri pătrați în declarația din iunie 2019 și 524 metri pătrați în declarația din noiembrie 2019. Este un fals încă nelămurit prin declarațiile publice ale ministrului", se arată în moțiune.

În altă ordine de idei, în moțiunea depusă, social-democrații adaugă că "o structură puternică de integritate ar fi fost, de bună seamă, în totală opoziție cu numirile de rude și apropiați în funcțiile ministeriale".

"Sunt nu mai puțin de 26 de rude, rubedenii, cunoștințe, pile și relații ale «ministrului Grindă» care au fost puse în funcții și sinecuri pe banii de la stat. Verișori, fini, cumetri, consilieri personali, foști chelneri sau manichiuriste și un întreg pomelnic de politruci din cercul de încredere al «ministrului Grindă» au împânzit cu toții structurile Ministerului Dezvoltării și ale administrației publice centrale și locale.

În paralel cu implantarea în funcții publice a cumetrilor și pilelor sale, ministrul Ion Ștefan a declanșat o adevărată epurare politică în ministerul pe care îl conduce", arată parlamentarii PSD.

Ei afirmă că disponibilizările făcute de ministrul Ion Ștefan nu încalcă doar Constituția și legile care erau în vigoare în momentul venirii sale la conducerea ministerului, încalcă inclusiv decretul președintelui Klaus Iohannis și alte deciziile luate în timpul pandemiei chiar de Guvernul din care face parte. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6175 secunde