Ministrul Eugen Teodorovici: "Rectificarea bugetară asigură plata salariilor"

182
Ministrul Eugen Teodorovici:

Articole de la același autor

Proiectul de rectificare bugetară asigură plata integrală a salariilor, pensiilor și a proiectelor de investiții și nimeni nu trebuie să-și facă niciun fel de griji, a declarat, ieri, la Digi24, la finalul ședinței de Guvern, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.
"Prima rectificare bugetară din acest an este una pozitivă. Produsul Intern Brut a depășit, în premieră, pragul de 1.000 de miliarde de lei și  s-a majorat cu 9 miliarde de lei față de estimarea inițială. Creșterea economică pe primul trimestru 2019 a fost de 5% față de trimestrul I din 2018. S-a văzut în mod foarte clar în datele macro că, acolo unde Guvernul a luat o serie de măsuri, cifrele arată acest lucru. Vă dau câteva exemple: construcțiile - cu o creștere de 6,6%, în servicii o creștere de 5,7%, în agricultură, de peste 3%. Deficitul bugetar în mod clar nu este în pericol, deși am auzit unele discuții în ultima perioadă.


 Proiectul de rectificare bugetară prevede respectarea țintei asumate de 2,76% a deficitului bugetar pentru întreg anul și s-a făcut acest lucru având în vedere și păstrarea echilibrelor macroeconomice și păstrarea încrederii investitorilor. Rectificarea bugetară asigură plata în întregime a salariilor, pensiilor și, desigur, sumele pentru proiectele de investiții aflate în derulare - sperăm noi că se vor începe până la final de an - și care vor necesita și plăți aferente", a spus Teodorovici.


Demnitarul a subliniat faptul că afirmațiile din spațiul public față de rectificarea bugetară reprezintă speculații "împotriva economiei românești și a leului". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4775 secunde