Ministrul Anton Anton a demisionat! Iată cine urmează și cine rămâne pe poziții

de Cuget Liber Marţi, 27 August 2019 110
Ministrul Energiei, Anton Anton, și-a înaintat, luni seară, demisia către premierul Viorica Dăncilă, au anunțat reprezentanții Biroului de presă al ministerului. Și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat marți că își va depune demisia imediat după ședința de Guvern, adăugând că "viața poate continua și fără funcția de ministru".


Grațiela Gavrilescu, Viorel Ilie și Anton Anton sunt miniștrii ALDE, care vor părăsi Guvernul Dăncilă. În locul lor, Viorica Dăncilă propune miniștri interimari.

Nu toți au respectat însă decizia politică a partidului care i-a trimis la Palatul Victoria. Ramona Mănescu refuză să-și dea demisia și rămâne ministru al Afacerilor Externe. 


„Eu am înțeles poziția ALDE, o respect și sigur că fiecare își alege calea, dar în momentul acesta pentru România să dea semnale că este inconsistentă și inconsecventă și la nivel exterior cred că este un lucru rău. Și eu îmi asum să rămân în continuare măcar până se clarifică situația, măcar până când reușesc să avansez discuțiile pe care le am cu oficialii europeni și cu alți miniștri de externe din UE, pentru că suntem într-un moment în care pentru România trebuie să fie luate niște decizii care ne vor afecta pe următorii 5 ani”, a spus spus Ramona Mănescu.


În legătură cu faptul că Tăriceanu a spus că miniștrii ALDE care nu vor demisiona vor fi excluși din partid, Ramona Mănescu a spus: „Sunt convinsă că așa va fi, nu am nicio îndoială că dl Tăriceanu va face exact cum a spus”.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică

Ultima oră

Titlurile zilei