Militari români, de gardă la catafalcul Majestății Sale Regele Mihai I

1015
Militari români, de gardă la catafalcul Majestății Sale Regele Mihai I - militari-1513260697.jpg

Articole de la același autor

Mereu la datorie, Ministerul Apărării Naționale participă cu forțe și mijloace la funeraliile Regelui Mihai, în conformitate cu Legea 215/2016 privind ceremoniile oficiale și Regulamentul onorurilor și ceremoniilor militare.

Potrivit unui comunicat al MApN, marți și miercuri, la Geneva, au fost prezenți 11 militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", iar la ceremonia de repatriere de la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" - aproximativ 130 de militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" au asigurat Garda de Onoare.

La Castelul Peleș din Sinaia, la ceremonia militară pentru primirea cortegiului funerar au participat circa 90 de militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte, ai Batalionului 21 Vânători de Munte "Leonard Mociulschi", ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" și ai Muzicii militare a Academiei Forțelor Aeriene care au asigurat Garda de Onoare.

De asemenea, potrivit Agerpres, pe drumul de la Castelul Peleș la Palatul Regal din București, la ceremonia de depunere a sicriului pe catafalc și prezentarea de condoleanțe vor fi prezenți aproximativ 30 de militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul". Aceștia vor asigura prin rotație, până sâmbătă, garda permanentă la catafalc.

Sâmbătă, la Palatul Regal din București, la ceremonia religioasă și militară și la deplasarea la Palatul Patriarhiei și la Gara Băneasa vor fi prezenți aproximativ 300 de militari (trei detașamente de onoare, reprezentând Forțele Terestre, Forțele Aeriene și Forțele Navale și un detașament de onoare format din elevi ai Colegiului Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza), militari din Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul" și Muzica Reprezentativă a MApN care vor asigura garda la catafalc, Garda de Onoare și muzica militară.

La Mănăstirea Curtea de Argeș vor fi aproximativ 200 de militari ai Forțelor Terestre (Batalionul 33 Vânători de Munte și Brigada 2 Vânători de Munte) și ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" care vor asigura Garda de Onoare și muzica militară, iar 50 de militari cu cinci tunuri de calibrul 76 mm vor trage 21 de salve de tun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8976 secunde