Mihai Răzvan Ungureanu îi cere președintelui să nu promulge legea retrocedărilor

114
Mihai Răzvan Ungureanu îi cere președintelui să nu promulge legea retrocedărilor - mihairzvanungureanu1362393706-1368517208.jpg
Președintele Forței Civice (FC), Mihai-Răzvan Ungureanu, îi solicită președintelui Traian Băsescu să nu promulge legea restituirii proprietăților abuziv confiscate de regimul comunist, în varianta Guvernului Ponta, și să o retrimită în Parlament spre dezbatere și amendare.




"Am înaintat un memoriu către președintele României cu privire la întoarcerea în Parlament a legii retrocedării proprietăților, în forma pe care Guvernul și-a asumat răspunderea. Vom duce până la capăt demersurile noastre legale cu privire la această lege, pentru că ne asumăm pe deplin încrederea pe care ne-au acordat-o cetățenii. Consecvența și determinarea sunt mijloacele pe care FC înțelege să le utilizeze pentru a asigura o dezbatere reală, democratică a acestei legi atât de importante, pe care guvernanții au tratat-o cu atâta superficialitate și lipsă de interes", se arată într-un comunicat al partidului semnat de Mihai Răzvan Ungureanu. 


Potrivit sursei citate, președintele FC, alături de majoritatea asociațiilor de proprietari și de colegii din PDL, a lucrat intens pentru a depune în Parlament un proiect de lege "coerent, complet și realist, care să facă o justă reparație celor care au avut atâtea de pierdut din cauza persecuțiilor regimului comunist". În comunicatul Forței Civice se mai arată că legea propusă de Guvern a trecut prin asumarea răspunderii, deși Consiliul Legislativ și, mai ales, echipele de experți ai Curții Europene a Drepturilor Omului au arătat cu insistență care sunt lacunele și erorile acesteia. 


"Am depus apoi sesizare la Curtea Constituțională (CCR). Sesizarea a fost respinsă. Apelăm la domnul Traian Băsescu, prezentându-i întreaga noastră argumentație, în speranța că va retrimite legea, spre dezbatere și amendare, în Parlamentul României. Suntem și vom fi întotdeauna partizanii unui dialog parlamentar care să permită găsirea celei mai bune variante legislative, în interesul cetățenilor pe care îi reprezentăm. Nu ne dorim în niciun caz legi adoptate prin metode excepționale, care să ocolească mecanismele unei democrații autentice și funcționale", a susținut Mihai Răzvan Ungureanu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4497 secunde