Mihai Fifor: Votul de duminică ne-a arătat că există multe resentimente împotriva PSD

181
Mihai Fifor: Votul de duminică ne-a arătat că există multe resentimente împotriva PSD - mihaififorknye296spz11000x600-1574671320.jpg
Rezultatul votului la alegerile prezidențiale arată că există ''multe resentimente'' împotriva PSD, unele ''hrănite'' de adversari, altele determinate de ''greșeli, stângăcii sau ezitări'' ale partidului, susține secretarul general al social-democraților, Mihai Fifor.


"În calitate de secretar general al PSD vreau să le mulțumesc celor peste trei milioane de cetățeni români care au votat ieri candidatul partidului nostru. Împreună cu voi vom începe reconstrucția PSD. Avem multe lucruri de îndreptat și multe lucruri de îmbunătățit. Votul de ieri ne-a arătat că există multe resentimente împotriva PSD. Unele au fost hrănite de ura sădită de adversarii noștri. Dar trebuie să admitem că o bună parte dintre ele se datorează greșelilor, stângăciilor sau ezitărilor noastre", a scris Fifor, luni pe Facebook.


În opinia sa, sunt necesare construirea unei relații "sincere" cu electoratul, "mai multă corectitudine, mai puține greșeli și decizii mai hotărâte", care să răspundă problemelor stringente ale cetățenilor.


"Recunoașterea neajunsurilor noastre este primul pas în această reconstrucție. Pe de altă parte, cei peste 65% dintre românii care au votat nu l-au ales pe Iohannis pentru că l-au plăcut, ci pentru că l-au considerat răul cel mai mic. Acesta este meritul rușinos al celui care a redevenit președinte după cinci ani de nimic. (...) Rămâne un spațiu larg în care PSD se poate reconstrui pentru a redeveni prima forță politică a României. Depinde numai de noi și, în primul rând, de relația pe care o vom construi cu românii", a adăugat el.


Fifor a opinat că intențiile PNL privind convocarea alegerilor anticipate ar reprezenta "dovada evidentă a fugii de răspundere față de o guvernare care deja alunecă într-o cruntă austeritate".


"Deci nu bunăstarea cetățenilor și echilibrul țării îi preocupă cel mai mult pe cei din PNL, ci cum să-și aranjeze cărțile electorale ca să își asigure perpetuarea la putere. Este aceeași greșeală cinică pe care au făcut-o și cei de la USR, după rezultatul de la europarlamentare, când au anunțat refuzul de a participa la o guvernare pentru care primiseră un vot masiv. Asta ne arată că adversarii noștri nu sunt nici pe departe nici atât de tari, nici atât de inteligenți pe cât îi arată acum rezultatul de la prezidențiale", a mai scris el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4232 secunde