Mihai Fifor, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: "A pierdut ocazia să tacă"

212
Mihai Fifor, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis:
Președintele Consiliului Național al PSD Mihai Fifor consideră că președintele Iohannis a pierdut o foarte bună ocazie să tacă sau să vorbească pentru România, referindu-se la declarațiile făcute de șeful statului pe tema OUG privind contestația în anulare și la cele în care a constatat că PSD nu se pricepe nici la economie și nici la guvernare. "Președintele Iohannis - sabotorul bunei guvernări, în pofida evidențelor clare, acuză că PSD guvernează prost", comentează fostul ministru al Apărări.

"Da, președintele Iohannis a pierdut ieri o foarte bună ocazie să tacă sau să vorbească pentru România! A reușit în schimb, din pur interes electoral, să arunce cu noroi în guvernarea țării, deși locul și momentul – Aachen, re-semnarea Tratatului dintre Franța și Germania – impuneau decență, atitudine pro-europeană și solidaritate națională. Din pacate, imaginea de ieri ne arata un domn Iohannis care pretinde ca nu există obstrucțiile sistematice, sabotajul pe care el, ca președinte, îl practică cu înverșunare, întârziind nepermis promulgarea legilor necesare, blocând inițiative utile oamenilor și economiei, atacând de dragul atacului la CCR legi esențiale doar pentru că au fost votate de actuala majoritate politică PSD-ALDE", scrie Fifor pe Facebook.

În opinia sa, poate cel mai elocvent și revoltător exemplu este "refuzul absurd, în afara legii, de a numi miniștrii Transporturilor și Dezvoltării și a compromite/întârzia astfel mii de proiecte așteptate de comunitățile locale – apă, canal, asfalt, școală, grădiniță – dar și mari investiții de infrastructură".

"Prin urmare, președintele Iohannis - sabotorul bunei guvernări, în pofida evidențelor clare, acuză că PSD guvernează prost", afirmă Fifor, adăugând că "în fața dezlănțuirii electorale a președintelui Iohannis stau cifrele, faptele guvernării PSD".

Datele invocate de fostul ministru sunt: 20,6% creștere a puterii de cumpărare calculată la nivelul salariului mediu; peste 18 % creștere a puterii de cumpărare la nivelul pensiei medii; inființarea a peste 100 000 de noi locuri de muncă anul trecut; cea mai mică rată a șomajului; cel mai mare număr de salariați - peste 5,5 milioane; scăderea datoriei guvernamentale – de la 37% la 35% din PIB, în ultimii doi ani; reștere economică robustă și sustenabilă – 7% în 2017, 4,5 % anul trecut.

Mihai Fifor se referă la "performanța" susținătorilor lui Klaus Iohannis din PNL, fost PDL, despre care afirmă că "au tăiat pensii, salarii, au închis spitale, au lăsat oamenii pe drumuri".

"Se uită așa de ușor dezastrul de pe vremea lui Boc/Băsescu? Sau era mai bine cu "guvernul meu", guvernul Cioloș, cunoscut drept guvernul ZERO pentru că n-a făcut nimic? Credem ca a venit momentul ca razboiul romano-roman sa inceteze, este momentul sa fim lasați să ne concentrăm pe buna guvernare, în favoarea fiecărui român, din țară sau de oriunde s-ar afla el, iar campania electorală să se facă în limita legii și în litera și spiritul Constituției. Și, dacă se poate, acasă", conchide liderul social-democrat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.431 secunde