Meleșcanu îi cere președintelui rechemarea ambasadorului George Maior

de Cuget Liber Joi, 09 Mai 2019 172
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat, ieri, că a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerea de rechemare a ambasadorului României în SUA, George Maior.


„Am trimis la Președinție propunerea de rechemare a domului ambasador George Maior, o propunere care s-a bazat pe analiza asupra impactului relațiilor cu SUA - partenerul strategic al României - așa cum rezultă din raportul privind folosirea Serviciului Român de Informații de către domnul George Maior în scopuri personale - document oficial al Parlamentului care a fost adoptat în data de 18 aprilie 2019, la care se adaugă sigur și decizia CCR din 16 ianuarie a acestui an referitoare la protocoalele încheiate de SRI cu autoritățile judiciare prin care s-au adus atingeri grave privind drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români sau intereselor țării. Noi am făcut o analiză foarte tehnică bazată pe toate documentele care există la nivelul Parlamentului“, a precizat Meleșcanu, la B1 TV.


Întrebat cu cine va fi înlocuit George Maior, Meleșcanu a arătat că așteaptă decizia șefului statului.
„Deocamdată am trimis propunerea la președinte, o să vedem care este decizia dânsului. Nu e nicio problemă să găsim un înlocuitor, dar trebuie să vedem mai întâi care este poziția Președinției“, a spus ministrul de Externe.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei