Marcel Ciolacu: "Mandatele aleșilor locali trebuie prelungite"

252
Marcel Ciolacu:

Articole de la același autor

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a făcut, ieri, un apel către toate forțele politice ca în cursul săptămânii viitoare să se reunească la Parlament pentru a promova o lege cu privire la prelungirea mandatelor aleșilor locali și la data alegerilor.

"În urma deciziei Curții Constituționale, fac apel către toate forțele politice, în cursul săptămânii viitoare să ne reunim la Parlament să putem promova împreună o lege cu privire la prelungirea mandatelor aleșilor locali, cât și cu privire la stabilirea datei alegerilor. Cu alte cuvinte, jocul pe sub masă și cu aranjamentele PNL a luat sfârșit. Toate forțele politice trebuie să se reunească și să promoveze împreună o lege transparentă în Parlament, constituțională și care să țină cont de toate forțele politice și de toată reprezentarea parlamentară", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că pe 21 iunie expiră mandatele tuturor aleșilor locali, iar acest lucru îi obligă pe reprezentanții partidelor parlamentare ca de săptămâna viitoare să înceapă să promoveze această lege în Parlament, pentru a "evita un dezastru în administrația locală".

"Vreau să avem un proiect de lege comun, semnat de către toți liderii de grup parlamentar. Așa este corect", a menționat Ciolacu.

Ciolacu a mai spus că, după ce va fi adoptată o lege pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali, va urma o nouă consultare cu privire la data alegerilor.

"Din comunicatul Curții am văzut că este atât atributul Guvernului, cât și atributul Parlamentului (să stabilească data alegerilor - n.r.), asta înseamnă ca măcar acum, în ultimul ceas, PNL să vină la masa negocierilor cu toate forțele politice, nu neapărat cu PSD, și să decidem împreună data cea mai bună, data care nu pune sub nicio formă în pericol viața românilor", a mai declarat Marcel Ciolacu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.49 secunde