Marcel Ciolacu, de la PSD: "Suntem pregătiți pentru moțiunea de cenzură"

380
Marcel Ciolacu, de la PSD:
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că majoritatea parlamentară PSD-ALDE este pregătită pentru moțiunea de cenzură pe care intenționează să o depună în iunie partidele din opoziție, el adăugând că majoritatea este asigurată chiar dacă UDMR va vota în favoarea moțiunii.
"Ținând cont de votul cu care am fost eu ales, zic că suntem destul de pregătiți. Sper că nu e nicio problemă. Noi avem o majoritate confortabilă, iar moțiunea de cenzură, după cum bine știu, este votată de către ambele camere. Matematica arată că alianța PSD cu ALDE, la Cameră și Senat, avem majoritate. Da, și fără UDMR, oricum UDMR nu a votat vreodată la moțiunile de cenzură. Nu cred că este o problemă și dacă se sucesc spre Opoziție", a afirmat Ciolacu, într-o intervenție telefonică la postul România TV.
Întrebat dacă va rezista coaliția majoritară și în cazul unor noi parlamentari ai PSD și ALDE care ar putea pleca spre partidele din opoziția actuală, Ciolacu a răspuns că el consideră că fuga de parlamentari social-democrați spre PRO România s-a încheiat.
"Cred că ce a fost de plecat, a plecat deja. Multe persoane au plecat emoțional, iar la altele a fost o exagerare și o greșeală a partidului prin excludere. Eu am votat împotrivă la orice fel de excludere", a mai afirmat Marcel Ciolacu.
Totodată, el a mai subliniat că prioritatea PSD în prezent este reorganizarea internă a partidului, precum și reconectarea la familia social-democrată europeană.
El a mai arătat că este nevoie în luna iunie de un congres al partidului în care să se facă o modificare a statutului formațiunii în privința prevederilor referitoare la alegerea și revocarea președintelui partidului, pentru care în prezent este nevoie de vot al tuturor membrilor partidului. "Vom avea un congres cel puțin pentru desemnarea candidatului la Președinție", a mai spus Marcel Ciolacu.
Reamintim că social-democratul Marcel Ciolacu a fost ales, miercuri, de plenul Camerei Deputaților în funcția de președinte al acestui for. El a obținut 172 de voturi "pentru" și 120 "împotrivă".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4892 secunde