Ludovic Orban: "Vrem să creștem vârsta de pensionare pentru polițiști"

1189
Ludovic Orban:

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că intenția Guvernului este de a crește vârsta de pensionare pentru polițiști.
"Intenția noastră este foarte clară: de a crește vârsta de pensionare. Când s-a modificat prin OUG sistemul acesta nesimțit de calcul al pensiilor pentru șefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona MAI mii de cadre pentru a beneficia de condițiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanței. Adică, ei au dat o ordonanță de urgență, dar înainte le-au permis tuturor celor care au vrut să beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42, 43, 45 de ani cu niște pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care, până la urmă, au pus în pericol viața, siguranța cetățeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană pentru apărarea ordinii publice, a vieții și siguranței cetățeanului. Totul a fost o nebunie generalizată. Și aici o să intervenim prin lege atunci când vom ajunge la o formă a unei legi a pensiilor care să facă cu adevărat dreptate și care să corecteze toate abuzurile care au fost făcute în calculul pensiilor", a afirmat Ludovic Orban, citat de Agerpres.


El a arătat că o altă problemă este cumulul pensiei cu salariul în sectorul public.


"Foarte mulți s-au pensionat anticipat beneficiind de niște condiții de reglementări speciale, după aceea s-au angajat în sistemul public. La Poliția Locală m-am trezit că era un polițist care s-a pensionat la 42 de ani și care beneficia de o pensie frumoasă de peste 50 de milioane și pe lângă asta mai avea și salariu baban. (...) Interzicem cumulul pensiei cu salariul în sectorul public. Sigur că nu interzicem oamenilor să lucreze în sectorul public, dacă vor să-și continue activitatea în sectorul public, nu avem nimic împotrivă, cu o singură condiție: nu le mai plătim pensia cât timp ocupă funcția publică, urmând ca ulterior, în funcție de anii în plus  vechime pe care i-au lucrat, să le crească pensia când se vor pensiona", a explicat premierul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3728 secunde