Ludovic Orban: "Unii bugetari ar putea fi trimiși în șomaj tehnic"

310
Ludovic Orban:

Articole de la același autor

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat, ieri, că Guvernul ia în calcul un mecanism referitor la luarea unor măsuri pentru anumite sectoare din sistemul public.

"În unele sectoare bugetare, angajații vor fi împărțiți în două. În două părți egale, fiecare parte să poată să mențină funcționalitatea instituției publice, și jumătate din angajați lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de șomaj tehnic, plătiți la fel cum se plătește șomajul tehnic, cu 75%. Restul de 15 zile vin la muncă ceilalți care au stat în șomaj tehnic perioada respectivă. Ăsta este mecanismul pe care l-am gândit. Deja măsura este gândită și urmează să fie implementată. Această măsură va fi valabilă nu numai pentru administrația centrală, ci și pentru administrația locală și pentru toate entitățile publice", a explicat premierul Ludovic Orban, la B1 TV.

Orban a menționat că, în perioada de 15 zile, dacă va exista o persoană infectată, funcționalitatea instituțiilor poate fi asigurată de ceilalți angajați. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0912 secunde