Ludovic Orban, previziuni despre prezența la vot: "Va fi de aproximativ 50%"

340
Ludovic Orban, previziuni despre prezența la vot:
Președintele PNL, Ludovic Orban, estimează că prezența la vot la alegerile europarlamentare va fi de aproximativ 50% și spune că Ministerul de Externe va deschide, și de această dată, foarte puține secții de votare în Diaspora.

"Pe cercetările noastre sociologice, prezența la vot va fi în jur de 40 - 42% - raportat la o listă electorală permanentă care nu este reală. Noi știm foarte bine că pe liste sunt 18.300.000 și în realitate, în țară, sunt vreo 14.500.000. Deci prezența la vot va fi aproximativ de 50%, estimarea noastră actuală. Mulți dintre cei care muncesc în țări din Europa foarte greu merg la vot pentru că, și de data aceasta, după cum vedem că se mișcă Ministerul de Externe, va deschide foarte puține secții de votare în Diaspora", a spus Ludovic Orban.

El a spus că situația privind secțiile de votare din străinătate îl îngrijorează.

"Cu siguranță că mă îngrijorează pentru că românii, oriunde s-ar afla, fac parte din națiunea română, au aceleași drepturi ca și românii de acasă și nu li se poate interzice dreptul de vot, pentru că noi știm foarte bine că mulți dintre cei care sunt astăzi în Diaspora au plecat din cauza PSD, din cauza lipsei de perspectivă și de încredere în șansa lor de a reuși în viață, într-o țară care este condusă de PSD de atâta timp. Or marea lor majoritate au, practic, opțiuni politice preponderent spre Partidul Național Liberal sau alte formațiuni din opoziție; a le interzice dreptul de vot înseamnă a vicia rezultatul electoral", a mai adăugat Ludovic Orban. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5108 secunde