Ludovic Orban: În urma analizelor economice Guvernul va decide cu cât vor fi majorate pensiile

de Cuget Liber Joi, 28 Mai 2020 457
Premierul Ludovic Orban a declarat joi că în urma analizelor economice Guvernul va decide cu cât vor fi majorate pensiile de la 1 septembrie. „Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește”, a precizat premierul, care a evitat să înainteze un procent. PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului dacă pensiile nu vor crește cu 40%, așa cum prevede legea făcută de fostul ministrul al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, informează Digi24.


„Este prematură orice declarație pe tema pensiilor. Când vom avea raportul la 6 luni privind starea economiei, de asemenea când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât cea a Comisiei de Prognoză, cât și rapoartele Comisiei Europene, vom lua această decizie. Când vom decide ceva vom anunța public. Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește”, a anunțat joi, premierul Ludovic Orban.


Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi, la Realitatea Plus, că unul dintre scenariile luate în calcul de minister este creșterea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie. În mai multe rânduri Cîțu a declarat că ministerul Finanțelor va realiza mai multe analize și scenarii pe care le va prezenta premierului, urmând ca decizia majorării pensiilor să fie una politică.


Liderii PSD au decis joi, în cadrul unei ședințe a conducerii partidului, să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, dacă executivul nu va crește pensiile cu 40% de la 1 septembrie. Moțiunea va fi depusă imediat ce legea va fi modificată, inclusiv dacă mărirea punctului de pensie va fi amânată sau dacă pensiile vor fi mărite cu mai puțin de 40%. „Orice virgulă vor schimba în legea pensiilor publice va fi atacată prin moțiune de cenzură”, a anunțat Olguța Vasilescu.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei