Ludovic Orban: În școli nu trebuie să se facă politică

295
Ludovic Orban: În școli nu trebuie să se facă politică - ludovicorban-1525784888.jpg
Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a exprimat dezacordul cu proiectul PSD potrivit căruia campania electorală este permisă în unitățile de învățământ, el evidențiind că în școli "se formează caractere".


"Probabil încearcă să transforme copiii noștri, să-i pună pe toți în cap în fața premierului. Le recomand să nu se atingă de copiii noștri. În școli se face educație, în școli se face transfer de informații, în școli se formează caractere, se formează personalități, nu trebuie să se facă politică", a afirmat Ludovic Orban, citat de Agerpres.


Întrebat despre prevederea propusă potrivit căreia un președinte în funcție nu poate participa la campania electorală a partidului care îl susține, Orban a spus: "Președintele poate să-și facă, în mod normal, campanie, pentru că, prin Constituție, beneficiază de dreptul de a fi ales sau reales. Ca atare, orice restrângere a drepturilor președintelui în materie de campanie, din momentul în care începe campania, nu are sens".


Un grup de senatori PSD și ALDE a depus în Parlament o propunere legislativă pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală care stabilește amenzi majorate pentru încălcarea unor prevederi ale legislației electorale, permiterea campaniei electorale în școli și susținerea, prin semnătură, de către un alegător a mai multor candidaturi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 4.4251 secunde