Ludovic Orban: "Guvernul se împrumută de la bănci fără a investi"

318
Ludovic Orban:

Articole de la același autor

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că Guvernul PSD-ALDE nu a lansat nicio investiție din banii împrumutați de la bănci, în ultimii ani.

"Până astăzi, de la preluarea guvernării, PSD-ALDE au contractat credite în valoare de 18,5 miliarde de euro, fără ca din banii aceștia să se construiască un tronson de autostradă sau un tronson de cale ferată, să se asigure navigabilitatea pe Dunăre, să se construiască un spital regional. Banii au fost tocați pe subvenții, pe pomeni sociale și pe plăți în sectorul public, care nu aduc niciun fel de dezvoltare României. Cu siguranță, starea bugetului este critică, lucru care, de altfel, este relevat în opiniile exprimate de toți specialiștii, iar creșterea deficitului bugetar, creșterea datoriei publice nu reprezintă altceva decât o povară pe umerii noștri, ai fiecărui cetățean, o povară pe care va trebui să o ducem 10, 15, 20 de ani de acum înainte, iar dacă nu reușim să dăm jos de la putere acest Guvern, această povară va crește", a susținut Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Potrivit liderului liberal, băncile au tot interesul să împrumute Guvernul pentru că randamentele la termen sunt eficiente.

"Băncile vor acorda credite, băncilor le convine să dea credite Guvernului, pentru că știu că Guvernul își plătește datoriile. Ba chiar le convine să dea, pentru că Guvernul se împrumută la 5,6 - 5,7 randament la titluri, ceea ce reprezintă un cost al finanțării extrem de mare și băncilor le convine să crediteze Guvernul, decât să dea 1.000 de credite la 1.000 de companii sau 10.000 de credite la 10.000 de persoane fizice, astfel încât să folosească banii deponenților. Pentru Guvern este rău că a ajuns în situația să se împrumute pentru a face față unor cheltuieli pentru care nu are veniturile necesare", a spus Ludovic Orban. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5256 secunde