Ludovic Orban: "Actualul guvern este cel mai idiot din istoria României"

295
Ludovic Orban:

Articole de la același autor

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a susținut sâmbătă, că problema României este distrugerea capacității administrative și a calității managementului politic, în condițiile în care actualul guvern este "cel mai idiot" din istoria României.

Orban a afirmat că managerii politici pe care îi dă PSD sunt "la genunchiul broaștei" și nu înțelege cum membrii PSD acceptă situația. Totodată, el a adăugat că în administrație, în ultima perioadă, au fost angajați "amantele, beizadelele, nepoatele, nepoții, toate pilele și lipitorii de afișe ai PSD".

Liderul PNL a mai afirmat că ministrul Carmen Dan a absolvit facultatea cu nota 5,50, iar în cazul ministrului Economiei, Dănuț Andrușca, este o diferență de 14 ani între absolvirea liceului și a facultății.

"Avem mari probleme în România, cărora trebuie să le găsim un răspuns serios. Primul și cel mai important, vă spun că de aici pleacă toate relele, distrugerea capacității administrative și distrugerea calității managementului politic asigurat de partidele politice care a ajuns la un vârf, suntem într-un fund pe care nu-l mai putem accepta. Orice țară este condusă de oameni care au în spate experiență, pregătire, echipe de profesioniști, astăzi, managerii politici publici pe care ni-i dă partidul de guvernământ sunt la genunchiul broaștei. Eu oameni atât de proști, de nepregătiți, de inculți, de incapabili să înțeleagă lucruri elementare, simple, n-am văzut în viața mea. Cred că este cel mai idiot guvern din istoria României, cei mai proști miniștri care au existat vreodată în istoria României. Eu nu pot să înțeleg, cum de chiar și ăștia din PSD, membri PSD, cum pot să accepte o asemenea situație în care de regulă un partid care ajunge la guvernare trebuie să dea ce-i mai bun, PSD a dat cei mai proști miniștri, cei mai prosti administratori din istoria României", a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a adăugat că, anul acesta, s-au angajat în administrație 12.000 de persoane.

"A existat o perioadă de plecare din administrație, acum a început o perioadă de revenire în administrație. De la începutul anului s-au angajat cred că peste 12.000 de oameni în administrația centrală. Este tentația salariilor. Dar cine vine acuma? Amantele, beizadele, nepoatele, nepoții, toate pilele și lipitorii de afișe ai PSD. Dacă te uiți la CV-ul lor, cum e la Andrușca, între absolvirea bacalaureatului, a liceului și bacalaureatului pe care l-a făcut pe vremea lui Ceaușescu și absolvirea facultății, cred că sunt 14 ani de zile. Iar omul respectiv în timpul ăsta a avut o activitate onorabilă, vindea brifcor, se ocupa de diverse lucruri. Dacă-i cauți pe ăștia și te uiți, Carmen Dan, de exemplu, s-a chinuit, cu mare greutate a terminat la Universitatea Ecologică cu 5,50. Nu și-a dat licența acolo și a dat-o ghiciți unde, la Alexandru Ioan Cuza, la Miliție, la Poliție, evident în perioada unui ministru PSD", a mai spus Orban.

În acest context, Ludovic Orban i-a îndemnat pe liberali să atragă în partid profesioniști, specialiști și să promoveze oamenii de calitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5921 secunde