Localitatea Cumpăna s-a înfrățit cu o comună din Ucraina

212
Localitatea Cumpăna  s-a înfrățit  cu o comună  din Ucraina - cumpana-1500994858.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice din Cumpăna au fost, timp de două zile, gazdele unei delegații din comuna Mahala, Regiunea Cernăuți din Ucraina care a fost condusă de primarul Elena Nandris.

"Încă de la începutul anului 2016, comuna Cumpăna a adresat o scrisoare de intenție către comuna Mahala, de a stabilii relații de prietenie și cooperare care să conducă la încheierea unui acord de înfrățire între cele două localități. În cadrul întâlnirii s-au stabilit relații între autoritățile administrative din cele două localități, între reprezentanții organizațiilor și asociațiilor profesionale sau individuale, între instituțiile culturale, religioase, de învățământ, sănătate, care își desfășoară activitatea pe teritoriul celor două localități. Localitatea Mahala a făcut parte, încă de la înființare, din regiunea istorică Bucovina a Principatului Moldovei. Începând din anul 1991, satul Mahala face parte din raionul Noua Suliță al regiunii Cernăuți din cadrul Ucrainei independente", a spus primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

În acest context, ieri, în sala de ședințe a Consiliului Local Cumpăna, primarii celor două localități au semnat acordul de înfrățire, în prezența consilierilor locali ai comunei Cumpăna și a membrilor delegației din Ucraina.

La festivitate au mai participat Ion Moiceanu, profesor de istorie, redactor șef al Revistei "Agora", Dorin Popescu, lector universitar doctor – Universitatea "Andrei Șaguna", Cezar Pânzaru, președinte Asociația "Pro Basarabia" și Octavian Mândruță de la Consiliul Național al Asociației Culturale "Pro Basarabia și Bucovina".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9449 secunde