Liviu Merdinian, de la PSD, în locul lui Mircea Dobre în Consiliul Local Constanța

560
Liviu Merdinian, de la PSD, în locul lui Mircea Dobre în Consiliul Local Constanța - constantaliviumerdinianconsilier-1511803251.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Municipal Constanța l-a validat, ieri, în funcția de consilier local pe medicul Liviu Merdinian. Acesta are 38 de ani, este căsătorit și are doi copii. Drept urmare, în cadrul ședinței de ieri, acesta a depus jurământul de credință.

Liviu Merdinian se afla pe lista de supleanți a PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța. El l-a înlocuit în funcție pe social-democratul Mircea Dobre, care și-a pierdut mandatul deoarece a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

La ședința de luna trecută, aleșii locali din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța au votat proiectul de hotărâre ce viza declararea vacantă a unui loc de consilier local, ca urmare a unei sentințe a Înaltei Curți de Casație și Justiție rămasă definitivă.

Mai exact, era vorba despre locul ocupat de Mircea Dobre, social-democratul fiind declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate încă din anul 2013.

La timpul respectiv, reprezentanții ANI au transmis un comunicat de presă în care Mircea Dobre era acuzat că "s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local în cadrul C.L. al municipiului Constanța, a încheiat prin intermediul S.C. Dobre & Fiii S.R.L., societate în cadrul căreia acesta deținea funcția de administrator și calitatea de asociat, diverse contracte de furnizare produse cu Primăria Municipiului Constanța, în valoare totală de 4.355.258,2 lei".

Astfel, în opinia celor de la ANI, consilierul local Mircea Dobre nu a respectat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "consilierii locali care au funcția de administrator precum și calitatea de asociat la societăți comerciale cu capital privat nu pot încheia contracte cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile aflate în subordinea ori autoritatea consiliului local respectiv".

Ulterior, pe motiv că nu este vinovat, Mircea Dobre s-a adresat instanței de judecată, însă a pierdut procesul.

În acest context, ieri, aleșii locali au retras mandatul de consilier local al lui Mircea Dobre. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5904 secunde