Liviu Dragnea: Vom întări parteneriatul strategic cu SUA dezvoltând și componenta economică

141
Liviu Dragnea: Vom întări parteneriatul strategic cu SUA dezvoltând și componenta economică - liviudragnea-1520685709.jpg
România va întări parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii dezvoltând și componenta economică, a declarat sâmbătă președintele PSD, Liviu Dragnea, la Congresul extraordinar al partidului.


"Vom întări parteneriatul strategic cu Statele Unite, dezvoltând și componenta economică. Avem un parteneriat foarte bun în domeniul de apărare, dar cred că aceasta țară, România, are dreptul să beneficieze și de o componentă economică a acestui parteneriat. Noi ne-am respectat toate angajamentele militare. (...) Vrem de asemenea să construim relații speciale, o cooperare specială în domeniul economic și în industria de apărare cu Germania, Franța și Marea Britanie. Odată pentru totdeauna trebuie să abordăm cu curaj, cu pragmatism și cu continuitate uriașul potențial de dezvoltare pe care îl avem într-o relație de cooperare cu China. Absolut toate țările doresc să aibă o relație comercială, relații economice și au început să aibă și la noi, pentru că unii sau alții interpretează ei într-un fel sau altul, în condițiile în care există deschidere foarte mare din acea parte, au fost tot felul de șovăieli și ezitări. Vreau să nu mai avem aceste ezitări nici noi, ca și coaliție, și nici Guvernul României", a arătat președintele Camerei Deputaților.


El a pledat și pentru o mai bună cooperare cu țările din regiune.


"Regiunea noastră, țările din jurul nostru, cooperarea cu aceste țări are un potențial de care s-a vorbit prea puțin până acum. Din acest motiv, am avut discuții în ultimele luni și vreau să întărim și să construim un sistem de cooperare economică și nu numai, cu Bulgaria, Serbia, Ungaria și Republica Moldova", a spus Liviu Dragnea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.352 secunde