Liviu Dragnea, despre OUG pe legile justiției: După propaganda asta, orice lege se dă pentru mine

110
Liviu Dragnea, despre OUG pe legile justiției: După propaganda asta, orice lege se dă pentru mine - dragnealiviu605x403-1539775532.jpg
Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că OUG pe legile justiției are la bază observațiile din raportul preliminar al Comisiei de la Veneția și susține ideea uneia dintre prevederi, aceea că procurorii detașați la DNA și DIICOT să aibă cel puțin 10 ani experiență. Dragnea a spus că este o manipulare și o propagandă faptul că se spune că orice act normativ adoptat de Guvern sau Parlament este dat pentru el și că de fapt nu-l interesează dacă va fi același procuror care se ocupă de doarul Tel Drum sau altul.

"După propaganda asta, orice lege, Ordonanță, Hotărâre de Guvern se dă pentru mine. Nu mă interesează dacă rămâne sau nu în DNA procurorul din acel dosar. În primul rând, este o manipulare, și dacă pleacă doamna (procuror, n.r.), dosarul ce face, se aruncă în aer? Nu îl preia altcineva? În al doilea rând, eu am înțeles că nu pleacă", a declarat Liviu Dragnea miercuri, în Parlament.

Întrebat despre sesizarea opoziției cu privire la OUG privind legile justiției, Dragnea a spus că "fiecare este liber să atace OUG", dar actul normativ are la bază observații din raportul preliminar al Comisiei de la Veneția.

Dragnea a precizat că susține ideea ca în DNA și DIICOT să existe procurori cu experiență, așa cum spune una dintre modificările aduse legilor justiției prin OUG.

"Din ce am înțeles de la domnul Toader s-a intenționat ca nivelul de experiență profesională din aceste unități de elită să fie mai mare", a spus Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că nu împărtășește nemulțumirile unora dintre social-democrații care acuză că nu au fost consultați cu privire la adoptarea unei OUG pentru modificări.

"Nu am nicio părere despre asta, nu sunt comentator. Sunt nemulțumiri ale unor colegi pe care eu nu le împărtășesc. Am văzut textul final în Monitorul Oficial", a spus Dragnea.

Ordonanța de Urgență privind legile justiției a fost publicată în Monitorul Oficial marți, la peste 24 de ore după ce a fost adoptată în Guvern.

Actul normativ stabilește că, pentru a fi promovați la PICCJ, "procurorii trebuie să nu fi fost sancționați disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproșabilă, cel puțin 10 ani vechime în funcția de procuror sau judecător , cel puțin gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă curtea de apel și să fi fost declarați admiși în urma unui concurs organizat de către comisia constituită în acest scop".

Parlamentarii USR au anunțat miercuri că vor sesiza Avocatul Poporului în legătură cu OUG privind legile Justiției, cerând instituției să atace actul normativ la Curtea Constituțională (CCR). USR susține că Ordonanța afectează Direcția Națională Anticorupție (DNA) și încalcă principiul separației puterilor în stat, în condițiile în care Parlamentul a adoptat deja niște modificări la legile Justiției, iar Guvernul dă și el o OUG în acest sens. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-ar afla în concediu pentru două săptămâni, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4625 secunde