Liviu Dragnea contestă și noul complet de judecată

144
Liviu Dragnea contestă și noul complet de judecată - dragnea04605x403-1542979427.jpg
Liderul PSD, Liviu Dragnea, contestă și noul complet de la instanța supremă, care ar urma să-i judece recursul la condamnarea cu trei ani și jumătate închisoare cu executare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. Este vorba despre judecătorii Înaltei Curți trași la sorți la începutul lunii, după ce Curtea Constituțională a dat dreptate Guvernului și a decis că e nevoie să fie desemnate noi complete de judecată, în confirmitate cu noua legislație adoptată.


În luna octombrie, completurile de la instanța supremă au fost contestate pe două căi, atât la Curtea Constituțională, cât și printr-un proces în contencios, la Curtea de Apel București. Între timp, a venit pronunțarea Curții Constituționale, care a contestat un conflict între puterile statului, și ca urmare, imediat Înalta Curte a decis să tragă din nou la sorți completurile de cinci judecători, s-au format noi completuri, astfel că inclusiv procesul care îl vizează pe Liviu Dragnea va fi judecat de noi judecători.


Vineri era programat un termen în procesul civil deschis de Liviu Dragnea la instanța Curții de Apel București. În fața instanței, apărătorul președintelui Camerei Deputaților a solicitat suplimentar ca instanța să se pronunțe și pe noua hotărâre luată de conducerea Înaltei Curți de a trage la sorți noile completuri de 5 judecători. Curtea de Apel a decis că solicitarea este admisibilă, ea se judecă în acest moment și urmează să vedem care va fi decizia instanței.

Principalul argument al avocatului care îl reprezintă în instanță pe Liviu Dragnea este că instanța supremă, prin colegiul de conducere, ar fi trebuit să aștepte motivarea Curții Constituționale înainte de a trage la sorți noii judecători care să compună aceste completuri formate din câte cinci magistrați, pentru a vedea exact dacă era o problemă doar cu cei care conduceau aceste completuri sau dacă în integralitate ar fi trebuit trase la sorți din nou, așa cum de altfel a și făcut instanța supremă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5075 secunde