Liderul PNL, Ludovic Orban, achitat definitiv în dosarul deschis de DNA

143
Liderul PNL, Ludovic Orban, achitat definitiv în dosarul deschis de DNA - ludovicorbanpnl8-1520264724.jpg
Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat definitiv, ieri, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

Un complet de cinci judecători a respins apelul DNA și a menținut decizia de achitare dată anterior de către un alt complet de la Instanța Supremă.

Ludovic Orban a fost achitat, în primă instanță, la data de 31 ianuarie, pentru aceste acuzații.

Potrivit DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală la alegerile locale, în care acesta fusese nominalizat de PNL să candideze la funcția de primar al municipiului București.

Procurorii susțin că, în martie 2016, Urdăreanu s-ar fi întâlnit cu Orban la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care liderul PNL i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale drept candidat la Primăria Capitalei, iar banii erau ceruți în numerar "tocmai fiindcă erau... pentru posturi TV".

"Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri că el pretinde puțin, că nu mai e cum era pe vremuri. Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri să se gândească dacă poate să dea banii. Ludovic Orban i-a spus că nu vrea nimic de la partid", se arăta în rechizitoriul DNA.

Pe 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urdăreanu suma de 50.000 euro în numerar, arătând că are un buget de campanie limitat și că dorește să aibă canale deschise pe anumite posturi de televiziune, au mai susținut procurorii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4636 secunde