Liderul CJC, Horia Țuțuianu, de la PSD, receptiv la propunerea liberalului Bogdan Bola

503
1
Liderul CJC, Horia Țuțuianu, de la PSD, receptiv la propunerea liberalului Bogdan Bola - cjchoriatutuianucjc3-1503592202.jpg

Articole de la același autor

Inițiativa depusă de consilierul județean Bogdan Bola referitoare la utilizarea finanțărilor nerambursabile europene pentru anumite proiecte nu a rămas fără ecou.

Zilele trecute, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a făcut publice proiectele care se încadrează în obținerea unor asemenea fonduri. Mai mult, el a menționat că reprezentanții Direcției Generale de Proiecte din cadrul CJC vor informa primarii din județul Constanța cu privire la posibilitatea punerii în practică a anumitor proiecte indicate de consilierul liberal Bogdan Bola.

Liderul CJC, Horia Țuțuianu, a mai menționat că instituția pe care o reprezintă a pregătit în ultimii ani o serie de proiecte ce vizează obiectivele de patrimoniu cultural aflate în domeniul public al județului, urmând să depună la finanțare în cadrul liniilor de finanțare active aferente Programul Operațional Regional 2014 - 2020 strategia UE pentru regiunea Dunării.

"Unul dintre proiecte vizează conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, promovarea culturii și a turismului, a contactelor directe între oameni. Un alt proiect este cel care privește salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu, valoarea aproximativă fiind de 1.500.000 euro. Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-turistică a Cetății Carsium din Hârșova este un alt proiect a cărui valoare este de 2.500.000 euro. Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, proiect în valoare de 5.000.000 euro, și restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic, valoare aproximativă de 5.000.000 euro, sunt alte două proiecte. De asemenea, modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Cernavodă-DN2A, asigurând conectivitatea directă la coridorul TEN T Constanța - București - DJ 223 Nord cu o lungime de 40 km și a cărei valoare aproximativă este de 35.000.000 euro, este un alt proiect inclus pentru obținerea fondurilor europene", a transmis președintele CJC, Horia Țuțuianu.

v v v

La începutul lunii august, consilierul județean liberal Bogdan Bola a lansat un apel public în atenția tuturor unităților administrativ teritoriale din județul Constanța și organizațiilor nonguvernamentale cu sediul în județul Constanța.

Printre altele, el a spus că Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a lansat trei apeluri de proiecte în exclusivitate pentru județele riverane Dunării despre care este posibil ca cei interesați să nu fi aflat încă. 

"Asta înseamnă că, în perioada următoare, vor fi disponibile mai multe sute de milioane de euro pentru proiecte privind promovarea culturii și a turismului, dezvoltarea infrastructurii și pentru crearea de noi facilități de recreere în spațiile urbane. În calitate de consilier județean, am depus la Consiliul Județean Constanța o adresă, solicitând implicarea directă și imediată a aparatului de specialitate al CJC în atragerea, pentru județul nostru, a cât mai multe fonduri pentru proiectele noastre, informarea tuturor primarilor din județ despre aceste oportunități și de a lansa invitația realizării de parteneriate cu toate entitățile interesate de aceste inițiative", a spus Bogdan Bola.

Reamintim că termenul de începere a depunerii proiectelor este 28 august, iar data de încheiere a programului este 28 decembrie 2017. 

Comentează știrea

Gigi
25 august 2017
Pai , cum ?

Ce mare mirare , stie toata lumea ca PSD-ul si PNL-ul , fac hutza-hutza chiar si in penumbra , iar la lumina soarelui , o dau tare din top , cu ideea de opozitie , doctrine , strategii , programe , s.a., ca sa pacaleasca poporul . Ca veni vorba de make asta de Bola , care este coleg de tupeu cu unul Albu , ajuns prefect , uitati-va si la parintii lor ridicoli - niste lichele - si va veti explica ratarea limbricilor mai tineri , insi de rahat -partide de rahat ... Vai steaua lor !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3951 secunde