Liderii tinerilor liberali, Bogdan Bola și Cristina Văsii, se retrag din funcție cu mult… teatru

450
Liderii tinerilor liberali, Bogdan Bola și Cristina Văsii, se retrag din funcție cu mult… teatru - bolasivasii-1502985311.jpg
Tineretul Național Liberal Constanța este co-organizator, pentru al doilea an consecutiv, al Festivalul Național de Teatru pentru Tineri "Seathre Fest".

Festivalul, care va avea loc în perioada 21-28 august, este unul de tip BABEL, în care au ocazia să se întâlnească tineri care împărtășesc aceeași pasiune - teatrul, tema centrală a celei de-a doua editii fiind limbajul trupului. "Și anul acesta, vom păstra aceeași rețetă de succes de anul trecut, chiar dacă numărul de participanți aproape s-a dublat: peste 80 de liceeni pasionați de teatru de pe litoral și din țară vor face, timp de o săptămână, schimb de experiență cu actori consacrați și coregrafi, se vor bucura de lecții de actorie și de o experiență de neuitat, bucurându-ne și pe noi cu spectacole gratuite pentru a le putea vedea rodul trudei lor", susțin organizatorii evenimentului.

În deschiderea celei de-a doua ediții a festivalului de teatru Seathre Fest, Trupa AICI, condusă de Tiberiu Roșu, va juca din nou musicalul Romeo&Julieta pe scena Teatrului de Stat din Constanța. Adaptat după textul lui William Shakespeare, musical-ul urmărește disputa celor două familii din Verona, Montague și Capulet, veșnici inamici.

Pentru ediția a doua, festivalul își propune întâlnirea unor trupe din Botoșani, București, Cluj, Câmpina, Iași și Constanța. Aceste trupe vor forma grupuri de lucru mixte timp de șapte zile cu actori, muzicieni și coregrafi profesioniști ai domeniului. În ultima zi va avea loc un spectacol reprezentativ la Teatrul Fantasio, produsul finit fiind realizat în urma workshop-urilor ce vor "modela" noile trupe formate în cadrul festivalului.

Unul dintre cele mai interesante și așteptate momente ale festivalului va fi când Maia Morgenstern, președintele de onoare al festivalului, va susține un masterclass pe scena Teatrului de Stat Constanța, ocazie cu care i se vor putea adresa întrebări din public și va avea loc un dialog deschis cu aceștia.

"Este o onoare pentru organizația noastră de tineret să fie și anul acesta organizatoare la un festival unic pentru orașul și județul nostru. Atât eu, cât și Cristina Văsii (consilier municipal PNL Constanța) ne aflăm în ultimele zile ale mandatului nostru ca președinti ai organizațiilor liberale de tineret la județ, respectiv municipiul Constanța, prin urmare ne dorim ca acest eveniment să fie unul cu adevărat special și să demonstreze tuturor că se pot face lucruri cu adevărat deosebite și fără implicarea autorităților locale sau cu cheltuirea banului public. Considerăm că metoda de lucru propusă pentru acest festival va fi una provocatoare și benefică pentru tinerii actori amatori, pentru actorii coordonatori dar și pentru auditoriu. Lucrul în echipă, cu persoane pe care nu le-au mai întâlnit anterior, cu personalități diferite, îi va motiva și le va dezvolta creativitatea, acest lucru nouă fiindu-ne atât de cunoscut din propriile noastre organizații de tineret. Este o modalitate de dezvoltare personală și de grup, un bun exercițiu pentru acești adulți în devenire, prin felul în care îi va ajuta să se adapteze prin comunicare în relațiile cu semenii lor, la reguli noi și în profesiile pe care și le vor asuma în viață", a declarat Bogdan Bola, președinte al Tineretului Național Liberal Constanța și consilier județean PNL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5116 secunde