Liceul "Dimitrie Leonida", renovat de Primăria Constanța cu fonduri europene

370
Liceul

Articole de la același autor

Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Constanța va intra, în curând, în lucrări ample de reabilitare. Investiția realizată de Primăria Constanța va fi susținută din fonduri europene.

Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea unității școlare. La finalizarea lucrărilor, elevii și dascălii vor beneficia de condiții mai bune, de un cadru educațional modern, care să faciliteze un proces educațional performant și calitativ.

În cadrul proiectului se vor realiza lucrări complexe la două imobile ale unității de învățământ. Astfel, cantina va fi desființată, iar clădirea va fi transformată în ateliere de specialitate. Întreaga clădire va fi recompartimentată. Vor fi refăcute accesele în clădire și vor fi accesabilizate pentru persoanele cu dizabilități. Imobilul principal va fi consilidat integral, va fi termo și hidroizolat, iar tâmplăria interioară și exterioară vor fi înlocuite cu tâmplărie eficientă energetic. De asemenea, va fi refăcut finisajului terasei necirculabile și termo-hidroizolarea acesteia. La fel vor fi izolate și fațadele, unde vor fi montate politistiren și vată bazaltică de 10 cm grosime. Ulterior, toate toaletele vor fi echipate, va fi înlocuită instalația existentă de scurgere exterioară a apelor, vor fi înlocuite instalațiile interioare și va fi refăcută rețeaua interioară de distribuție ale agentului termic și apei calde menajere. În plus, liceul va fi dotat cu echipamente de specialitate.

Proiectul se va derula prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Contractul de finanțare a fost semnat în data de 30 aprilie 2020 iar perioada de implementare este de 27 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 7.777.842,86 lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5245 secunde