Liberalii solicită demiterea ministrului Transporturilor

196
Liberalii solicită demiterea ministrului Transporturilor - fonddemitereministrultransportur-1529337288.jpg
PNL solicită premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe ministrul Transporturilor, Lucian Șova, pentru declarații iresponsabile, a anunțat, luni, deputatul liberal Lucian Bode.


"PNL solicită doamnei prim-ministru demiterea de urgență a ministrului Transporturilor, domnul Lucian Șova. Într-o țară normală, cu un prim-ministru responsabil, domnul ministru al Transporturilor, Lucian Șova, era demis în secunda doi după ce a făcut afirmațiile iresponsabile în cadrul Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, în urmă cu câteva zile", a spus Lucian Bode, la Parlament, citat de Agerpres.


El a adăugat că ministrul Transporturilor a afirmat că, dacă vor fi construite autostrăzi, multinaționalele vor pleca din România spre alte țări unde sunt salarii mai mici.


"La fel de gravă mi se pare și denunțarea unilaterală, publică, a acordului încheiat cu Banca Mondială în vederea construirii celui mai important obiectiv de infrastructură din România, după autostrada Pitești - Sibiu, mă refer la autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov. Este inadmisibil să faci o astfel de declarație, tu, oficial al statului român, în condițiile în care pe 28 iulie 2018 Banca Mondială avea boardul pentru a decide cum anume se achită de obligațiile asumate prin memorandum vizavi de acest obiectiv. De asemenea, la câteva ore după această declarație iresponsabilă, Banca Mondială a comunicat oficial faptul că nu a negociat cu statul român acest exit, nu confirmă absolut nimic din ceea ce spune domnul ministru și că nu a primit nimic, nicio notificare din partea statului român. Mai mult, titularul acestui acord și mă refer la Ministerul de Finanțe a confirmat public faptul că Ministerul Transporturilor ar dori ca România să iasă din acest acord", a mai afirmat Bode.


El a arătat că PNL susține accesarea fondurilor europene pentru realizarea acestui obiectiv. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5022 secunde