Liberalii nu vor vota Codul administrativ. "S-ar crea haos!"

301
Liberalii nu vor vota  Codul administrativ.
PNL nu va vota Codul administrativ, căci prin adoptarea acestuia pe o perioadă destul de lungă se va crea un haos administrativ, descalificarea administrației publice se va accelera, iar politicul va fi omniprezent, a declarat deputatul liberal Victor Paul Dobre.

Acesta susține că inițial s-au făcut o serie de pași înainte, importanți și necesari pentru administrația publică românească, dar în perioada dezbaterilor, înainte de a intra la votul Senatului, prin amendamente majore făcute de grupul PSD în comisia specială pentru Codul administrativ, "s-au impus o serie de reglementări care, fără nicio exagerare, întorc administrația publică românească înainte de 1989".

Potrivit sursei citate, practic, rolul funcției publice, elementul de bază al unei administrații profesioniste, este desființat, iar din Agenția Națională a Funcționarului Public "mai rămâne clădirea, un președinte într-un birou și portarul, în rest ANFP-ul este o cutie poștală".

"Prefecții și subprefecții devin demnitari, cu rang de secretar de stat, respectiv subsecretar de stat, cei 2.000 și mai bine de șefi de servicii deconcentrate devin manageri cu statut de demnitar, respectiv de subsecretar de stat. România va fi singura țară din Europa care va avea 2.500 - 3.000 de secretari și subsecretari de stat", a declarat Dobre.

În opinia sa, "nici pe vremea comunismului, un șef de instituție nu-și putea permite ceea ce această lege va permite".

"Ministrul va tăia și spânzura, de-a lungul și de-a latul scumpei noastre patrii, iar în fiecare structură locală deconcentrată, la rândul lui, șeful - mare, mic, manager, demnitar, cu rang de subsecretar de stat - va da afară când vor mușchii lui, va angaja pe cine doresc mușchii lui, va transforma funcții, categorii din sistemul de funcționari publici când vrea și cum vrea", a mai spus deputatul PNL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5458 secunde