Liberalii din Constanța cer gratuitate RATC pentru elevi și studenți

1341
1
Liberalii din Constanța cer gratuitate RATC pentru elevi și studenți - pnlliberaliratc-1495471523.jpg

Articole de la același autor

Tinerii din PNL Constanța au studiat cu atenție proiectul de buget pentru anul 2017 al Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanța și, în urma analizei acestuia, au propus acordarea gratuității integrale a transportului în comun pentru elevii și studenții din municipiu, subvenția urmând să fie suportată din bugetul local.


"Conform calculelor, creș-terea numărului de clienți în cadrul categoriilor de călători care beneficiază deja de subvenții de 100%, în forma actuală, este foarte puțin probabilă. Amintim aici pensionarii, elevii orfani sau cei cu cerințe educaționale speciale, persoanele cu handicap mediu, veteranii de război, revoluționarii și urmașii acestora. Aceste categorii deja beneficiază de gratuitate, drept pentru care nu mai există pârghii serioase de atragere a unui număr și mai mare de persoane. 


În schimb, în prezent există două categorii de beneficiari care au crescut numeric puternic în ultimii ani și care nu beneficiază de sub-venționare integrală: elevii și studenții. Aceste categorii beneficiază de subvenții de 50% din valoarea abonamentului însă, dacă ar beneficia de subvenții în aceleași condiții ca și categoriile enumerate mai sus, acest lucru ar duce la o creștere exponențială a vânzărilor de abonamente", a transmis vicepreședintele TNL Constanța, Cosmin Sava. 


El a adăugat că propunerea vine din dorința de a crește veniturile efective ale RATC, pentru a spori mobilitatea constănțenilor și a asigura o mai bună gestionare și predictibilitate a modului în care se cheltuie banii publici.


Drept urmare, tinerii din PNL Constanța propun modificarea hotărârilor de CLM în sensul de a se subvenționa în proporție de 100% achiziția de abonamente către elevi și studenți la un tarif de 90 de lei și de a modifica bugetul regiei. 


"Apreciez implicarea și profesionalismul tinerilor liberali constănțeni care au realizat proiectul, acesta urmând să aibă un impact pozitiv asupra bugetului RATC și să vină în sprijinul elevilor și studenților din Constanța. Am încredere în studiile efectuate de aceștia, drept pentru care îi acord tot sprijinul meu președintelui organizației municipale a TNL Constanța, consilierul local Cristina Văsii, în susținerea proiectul în cadrul Consiliului Local Municipal Constanța", a declarat președintele Organizației Municipale Constanța a Partidului Național Liberal, consilierul județean George Muhscină.


Comentează știrea

Constantean
23 mai 2017
Nu numai..

in schimb, în prezent există două categorii de beneficiari care au crescut numeric puternic în ultimii ani.mai exista o categorie ...aia de care fug controlori,care nu ii amendeaza cand circula fara bilet

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8834 secunde