Liberalii din Constanța au votat împotriva majorării tichetelor din Programul "Respect"

1815
Liberalii din Constanța au votat împotriva majorării tichetelor din Programul

Articole de la același autor

Consilierii locali ai Municipiului Constanța s-au reunit, ieri, în cadrul primei ședințe ordinare din acest an. La acțiune, au fost prezenți 25 de aleși locali, iar pe ordinea de zi s-au aflat 51 de proiecte de hotărâri. 


La începutul ședinței, fostul consilier local Tudorel Chesoi a propus retragerea de pe ordinea de zi a proiectului ce viza stabilirea prețului local practicat de către RADET Constanța, începând cu data de 1 ianuarie 2020, pentru energia termică destinată consumului populației casnice și pentru energia termică destinată consumatorilor noncasnici. Printre altele, Tudorel Chesoi a solicitat dezbatere publică pe acest subiect. 


Totodată, un alt constănțean a cerut retragerea unui proiect ce făcea referire la aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu, deoarece acolo s-ar fi obținut inițial autorizații pentru construirea unui imobil P+2, iar acum s-ar construi P+9. Cu toate acestea, consilierii locali au decis ca cele două proiecte să fie supuse votului și chiar au primit vot pozitiv. 


Ulterior, aleșii și-au completat echipa municipală, în sensul că a fost validat în funcția de consilier local avocatul Bogdan Dumitru Barață, care ulterior a și depus jurământul de credință. Practic, el îl înlocuiește în funcție pe Victor Constantin, care a fost exclus din PNL și astfel a pierdut și mandatul de consilier local. 


În cadrul ședinței, s-a aprobat și rectificarea bugetului local pe anul 2019, precum și a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul trecut al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța. Și situația financiară de la data de 31 octombrie 2019 a SC Confort Urban SRL, urmare a fuziunii prin absorbție cu SC Ecosal SRL (societate absorbită), a fost aprobată. 


Aleșii au mai votat diverse proiecte ce au vizat vânzarea directă sau prin licitație a unor terenuri. În acest context, a fost respins un proiect ce făcea referire la oportunitatea vânzării prin licitație publică a unui teren situat în municipiul Constanța, strada Topolog nr. 7A, în suprafață de 177 mp. 


În schimb, au trecut la vot proiectele ce vizau aprobarea costului mediu lunar de întreținere pentru persoanele din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța pe anul 2020. Totodată, a primit vot favorabil și cel care viza aprobarea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției părinților/reprezentanților legali pentru copiii care frecventează creșele din cadrul Direcției generale de asistență socială Constanța pentru anul 2020. 


De ce au votat liberalii împotrivă 
Printre altele, în cadrul ședinței de ieri, a fost supus votului proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 433/2019 privind stabilirea valorii tranșei tichetelor valorice pentru anul 2020. Mai exact, este vorba despre tichetele distribuite în cadrul Programului "Respect", a căror valoare este de 40 de lei/beneficiar, iar propunerea era de majorare la 50 de lei/beneficiar. Surprinzător, la acest proiect social, liberalii au votat împotrivă. 


"Liberalii sunt împotriva majorării tichetelor din Programul «Respect», deoarece cu acești bani s-ar putea face alte proiecte", a spus Adriana Arghirescu, liderul grupului PNL din cadrul Consiliului Local Constanța. 
Cu toate acestea, proiectul a trecut la vot. 


Reamintim că Programul "Respect" constă în acordarea de tichete valorice în opt tranșe anuale, menite să asigure un mic ajutor celor ce au nevoie. Pot beneficia de Programul "Respect" constănțenii care se încadrează într-una din următoarele categorii: 
a) persoane care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.610 lei; 
b) persoane fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani; 
c) persoane cu handicap grav sau accentuat; 
d) persoane care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001; 
e) persoane care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4684 secunde