Liberalii constănțeni susțin dezvoltarea rețelei de apă și canalizare în județ

235
Liberalii constănțeni susțin dezvoltarea  rețelei de apă și canalizare în județ - cjcliberaliiauvotat-1499091252.jpg
Grupul consilierilor județeni ai Partidului Național Liberal a votat favorabil, în ultima ședință a Consiliului Județean Constanța, pentru noua variantă a hotărârii CJC prin care se oferă companiei RAJA SA posibilitatea să deruleze "Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată" pentru următorii ani, prin punerea la dispoziție a unor terenuri aflate în domeniul public al județului.

La ședința de luna trecută, liberalii se opuseseră acestui proiect pe considerentul că nu există suficientă transparență a proiectului.

"Apreciem deschiderea și transparența de care SC RAJA SA a dat dovadă în ultimele săptămâni. De asemenea, observăm că atât SC RAJA SA, cât și președintele CJC, Horia Țuțuianu, inițiatorul proiectului, au ținut cont de analiza de oportunitate și legalitate a experților PNL Constanța, transmisă prin scrisoare deschisă. Chiar dacă ceea ce a cerut PNL Constanța - posibilitatea ca CJC să primească la buget un plus de venituri din partea RAJA - nu s-a concretizat nici până în prezent, considerăm totuși că ne îndreptăm în direcția corectă. Reiterăm faptul că nu ne vom opune niciodată unui proiect care aduce fonduri europene în județul Constanța și care, în același timp, dezvoltă infrastructura de utilități la nivelul localităților constănțene", au transmis consilierii județeni ai PNL Constanța.

Pe de altă parte, ei au adăugat că se remarcă totuși că există unele probleme în gestionarea fondurilor RAJA, însă speră ca, prin colaborare, acestea să fie rezolvate în interesul constănțenilor.

"Remarcăm însă faptul că problemele în gestionarea infrastructurii de apă și canalizare din județ rămân actuale: constănțenii plătesc cel mai mare preț din România la facturile pentru apă și canalizare, serviciile SC RAJA SA sunt încă departe de ce ar putea să fie, iar calitatea apei nu este încă acolo unde și-ar dori plătitorii de facturi din acest județ. Cu siguranță, în perioada următoare trebuie să fim foarte atenți la orice soluție am putea găsi pentru a remedia această stare de fapt, în interesul constănțenilor", a declarat liderul grupului PNL din Consiliul Județean Constanța, George Muhscină. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6298 secunde