Liberalii constănțeni joacă la două capete. Huțucă cu Orban și Muhscină cu Bușoi

1055
4
Liberalii constănțeni joacă la două capete. Huțucă cu Orban și Muhscină cu Bușoi - georgemuhscina7-1497628455.jpg
Liberalii se reunesc în Congres, sâmbătă, la Romexpo, pentru alegerea unui nou președinte al PNL, funcție pentru care candidează Cristian Bușoi și Ludovic Orban.


Filiala Constanța va participa cu 153 de delegați. În contextul alegerilor din partid, liberalii de la malul mării au anunțat deja că îl vor susține pentru șefia partidului pe Ludovic Orban. Mai mult, în echipa sa se va regăsi și președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, acesta vizând funcția de membru în Biroul Politic Național. 


Pe de altă parte, liderul Organizației Municipale a PNL Constanța, George Muhscină, va candida pentru o funcție în Biroul Politic Național însă în echipa lui Bușoi. Funcția vizată este cea de vicepreședinte regional, mai exact a Regiunii Sud-Est care cuprinde județele Constanța, Galați, Tulcea, Buzău, Vrancea și Brăila. El va concura cu Victor Paul Dobre, de la Galați, care s-a înscris pentru aceeași funcție, însă în echipa lui Orban. 


George Muhscină este unul dintre liberalii care și-a arătat încă de la început simpatia și încrederea pentru Ludovic Orban. De altfel, el a și anunțat că a votat moțiunea lui Ludovic Orban, dar și susținerea acestuia la șefia partidului. Anunțul prin care s-a aflat că acesta va candida în echipa lui Bușoi a ridicat semne de întrebare, decizia surprinzătoare ducându-i pe mulți din partid cu gândul la trădare în filiala de la malul mării.


Vizată și așa prea mult de scandalul excluderilor din partid a unor membri, care au fost dați afară din PNL Constanța tocmai pe motiv că au trădat intențiile celorlalți colegi, George Muhscină spune că lucrurile nu stau chiar așa cum se văd la suprafață.


"Nu este vorba de nicio trădare, n-am ascuns nimic. Am spus și susțin în continuare că domnul Ludovic Orban este cea mai bună locomotivă pentru PNL. Am votat moțiunea și îl voi vota pentru funcția de președinte. Candidatura mea în echipa domnului Bușoi și votul privind șefia partidului sunt două lucruri diferite. Nu vizam nicio funcție, însă a apărut această oportunitate ca filiala de la Constanța să aibă un candidat pentru funcția de vicepreședinte a Regiunii Sud-Est. Cum pe lista domnului Orban era deja înscris domnul Dobre de la Galați, s-a făcut o ședință, iar colegii m-au desemnat pe mine să candidez. Așa am ajuns în echipa domnului Bușoi. Însă, repet, sunt lucruri diferite. Eu îl voi vota în continuare pe domnul Orban la funcția de președinte", a declarat George Muhscină pentru "Cuget Liber". 


În plus, el a explicat că, înainte de a lua decizia de a se înscrie pentru funcția vizată în echipa lui Bușoi, a vorbit cu Ludovic Orban, i-a explicat oportunitatea ca filiala Constanța să obțină această poziție, iar Orban nu s-a arătat deranjat, ba chiar l-a încurajat. 


Revenind la Congresul PNL, Ludovic Orban a fost primul care și-a depus candidatura la funcția de președinte, însă, potrivit tragerii la sorți, el își va susține moțiunea "PNL - Forța Dreptei" - după Cristian Bușoi, care candidează cu moțiunea "PNL - partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică". 


Ludovic Orban a anunțat că este sprijinit de 40 de filiale liberale pentru șefia PNL și că a discutat cu președintele Klaus Iohannis cu privire la candidatura sa. 


La rândul său, Cristian Bușoi a afirmat că are șanse foarte bune să câștige șefia partidului, deoarece are o viziune și o echipă mai bune ca Ludovic Orban, despre care a afirmat că, în acest moment, nu este un bun lider pentru partid.


Dacă sâmbătă liberalii își vor alege liderul, Congresul PNL va continua și duminică când vor fi aleși patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți: opt vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și opt vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare și 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC. Secretarul general al liberalilor este propus de președintele PNL.


Comentează știrea

JENANT!
17 iunie 2017
JENANT!

Pai daca cel mai important for decizional din organizatie a hotarat sa se voteze cu Orban cum de dl Muhscina nu respecta aceasta dezie? Nu era dumnealui cu respectul fata de colegi, fata de deciziile asumate etc, etc....Ca niste oameni mici, in cel mai pur stil dambivitean PNL Constanta merge la doua capete doar pentru un ciolan in plus...RUSINE!

MIHAI
17 iunie 2017
SA FACEM POLITICA

Rezumandu-ne doar la cele mentionate in articol , nu vedcem care ar fi mpotivul Tinand cont doar de elementele citate in articol , nu vedem nimic iesit din comun . Atitudinea celor doi lideri este in conformitate cu libertatea de a alege si decide , cu atat mai mult ca Orban nu are nimic impotriva . In fond , indiferent cine va castiga dintre cei doi , este tot liberal si va face si el tot ce e posibil ca sa redreseze PNL . Se exagereaza pretinzand din partea unor politicieni sa fie mai catolici decat Papa . Sa nu exageram . Trebuie sa intelegem ca procesul de democratizare in Romania va fi extrem de lung datorita atat calitatilor cat si defectelor noastre . In conditiile in care se afirma ca politica este murdara , se gasesc totusi oameni care au curajul sa incerce sa faca curatenie . Si daca unii se apuca sa faca cureatenie in odaia numita organizatie , sunt destui , din pacate , care asteapta afara sa se termine curatenia , sa fie invitati inauntru si tratati cu cafea . Am devenit atat de sensibili incat nu ne mai place sa punem mana pe matura si sa facem noi insine curatenie incepand cu colibele noastre . Atata timp cat nu ne implicam activ in ceea ce se cheama politica , este bine sa nu ne facerm iluzii ca altii ne vor imbunatati soarta asa cum o dorim . Politica , in ziua de azi , nu este o loterie sau o afacere intotdeauna banoasa . Uitam ca am ales sa traim intr-un regim capitalist si intr-o economie de piata unde atat profitul cat si pierderile sunt inerente , de multe ori indiferent de calitatile si eforturile noastre . Si politica este o afacere capitalista .

Gigi
17 iunie 2017
Si ?

Indiferent la cate capete joaca liberalii , tot in mana o vor lua ! Adica , la vale , la vale , abrupt si iremediabil . Bine , isi fac iluzii precum taranistii , ca vor lua , nu 45 % , cat abereaza cetateanul turmentat Orban , ci 99 % , sau 100 % , la setea si la foamea lor , isi pot inchipui orice . Deconcentrate , ministere , agentii , etc. etc., sunt dincolo de drum si doar pesedeii se infrupta temeinic , ei mai luand firimituri doar ... Cata durere pentru secaturile de partid !

Lazar
18 iunie 2017
Jucatori la doua capete la PNL C-ta

Stimati PNL-sti voi a-ti aflat,Infractorul Parlamentar PNL C-ta Boroianu Robert Aurel la ce capat joaca,cred ca va face mare cinste si reprezinta cu onoare cetateni constanteni,ca pe cei din IPJ si PCA C-ta,i-a facut de Kaka maka,cu ajutorul special din partea Zeitelor d-ne Prc Adina Florea,Puiu Zarafina si al-ti de pe la ANAF,Partid prin sponzorizari si SRI in umbra sau la spatele frontului ascunsi in transee.D-na Carmen M.poate din gresala ca jurnalista si de sutinere a cetatenilor constanteni,puteti din partea mea sa informati mai direct la Parchetul General pe dl Prc sef, Augustin Lazar,DNA d-na Prc sef, Laura Codruta Kövesi sau pe dl prc sef,DIICOT Dan Horodniceanu,care reprezinta cu respect si onoare statul de drept si pe noi gunoaele si mizeria societati romanesti care nu am rezistat sa dam spagi smecherilor si mafiei constantene sa putem obtine dreptate.Ca ei au luptat de 13-14 ani sa ascunda adevarul si sal musamalizeze prin spagi si prin Terfelirea Constitutiei romaniei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4369 secunde