Liberalii au votat împotriva bugetului pe 2018. Primarul Făgădău i-a criticat: "Nu ați venit cu nicio propunere"

687
1
Liberalii au votat împotriva bugetului pe 2018. Primarul Făgădău i-a criticat:

Articole de la același autor

Consilierii locali s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii februarie. Pe ordinea de zi s-au aflat 23 de proiecte de hotărâre. Cel mai important dintre acestea a vizat aprobarea bugetului local pe anul 2018. În acest context, cele mai multe dintre celelalte proiecte au vizat aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța. La eveniment au participat 22 de consilieri locali. Ședința a început cu două luări de cuvânt din partea societății civile. 


Președintele Organizației Municipale USR Constanța, Remus Negoi, a luat cuvântul și a criticat intenția municipalității de a achiziționa ceasuri stradale. Printre altele, el a spus că este un buget fără viziune și că nu este de acord ca municipalitatea să dea 460.000 de lei pentru ceasuri stradale.


"Este un buget fără viziune. Nu cred că se impune să dăm pe ceasuri stradale 460.000 de lei. Există pericolul ca, mergând pe stradă cu ochii la ceasuri, să dai în gropi", a spus Remus Negoi. 


Cel de-al doilea constănțean care a luat cuvântul a fost Sorin Belu, reprezentantul grupului civic Baricada Verde. El a criticat mai multe decizii ale municipalității și a susținut că primarul vrea să cheltuiască 650.000 de lei pentru reabilitarea a două tronsoane de iluminat public.


Ulterior, liberalii au anunțat că nu vor vota acest buget deoarece, în viziunea lor, este un buget de supraviețuire. 


În replică, consilierul local Aurelian Marin, de la PSD, le-a atras atenția că proiectul de buget a fost în dezbatere publică, iar la ședință a fost un singur liberal care nu a adus niciun amendament. 


Înainte de a se trece la vot, primarul Decebal Făgădău a prezentat structura bugetului în linii mari. 


"Exceptând mutarea drepturilor salariale și cele dobândite în instanță de personalul didactic și nedidactic către ISJ, bugetul este în ușoară creștere. De asemenea, prin politica Guvernului au fost eliminate toate taxele pentru tranzacțiile imobiliare. Impactul asupra bugetului este undeva la opt milioane de lei. Sunt mulțumit că acești bani rămân în buzunarele constănțenilor. Proiectul a fost supus dezbaterii publice și nu am primit propuneri concrete. Nu știu cum puteți vota împotriva bugetului atâta timp cât nu ați făcut nicio propunere în acest sens", a spus edilul Decebal Făgădău.


Ulterior, s-a trecut la vot și proiectul de buget a trecut cu 16 voturi "pentru". Cinci liberali prezenți la ședință au votat "împotrivă" iar consilierul independent Andrei Popescu s-a abținut.


Comentează știrea

Viziune la Fagadau ? Ha..!
16 februarie 2018
Dati-mi un singur exemplu.

".....Sunt mulțumit că acești bani rămân în buzunarele constănțenilor..."Fagadau se refera bineinteles la banii proveniti din taxele pentru tranzactiile imobiliare.Ca si cum tranzactiile imobiliare ar fi obligatorii pentru toti cetatenii Constantei.Dar acest primar incompetent ,nesimtit si laudaros nu sufla o vorba despre majorarea,dublarea taxei de salubrizare care este suportata de toata lumea.A ajuns taxa de salubrizare sa fie aproape egala cu impozitul pe casa asa cum intretinerea apartamentului (via RADET,RAJA) a ajuns in anii astia blestemati sa fie comparabila ca marime cu 2/3 dintr-un salariu obisnuit sau egala cu o pensie mica.La mine, intretinerea a ajuns la 2/3 din pensie.(Mama voastra de pesedei hoti si incopetenti !)Consilierii PNL care au votat,alaturi de PSD ,majorarea taxei de salubrizare au cazut iar de prosti pentru ca nu i-au votat bugetul lui Fagadau,un cacat de buget fara viziune,ce-i drept.Inca o dovada ca liberalii sunt tot un fel de pesedei dar putin mai prosti.Uite ca la Constanta liberalii sunt saci de box,presuri de sters pantofii,pampersii lui Fagadau.Dar acest pesedist laudaros,acest primar nesuferit si dezgustator nu spune ca prin eliminarea taxelor imobiliare au fost avantajati in mod special afaceristii sau smecherasii cu care el face afaceri imobiliare.Nu este usor sa fii primar asa cum nu este usor sa fii idiot.Eu cred ca politicienii astia sunt alesi pe sprinceana dintre cei mai nesimtiti ca sa reziste nepasatori la miile de intrebari puse de presa sau de oamenii de rand.Este adevarat ca sunt cei mai prosti cetateni,dar sunt prosti in folosul partidului care i-au ales.Uitati-va la acest Fagadau.Dezgustatoare fiinta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7228 secunde