Liberalii, acuzații la adresa edilului. "Primăria Constanța este organizată haotic"

408
1
Liberalii, acuzații la adresa edilului.

Articole de la același autor

Președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, susține că suplimentarea ordinii de zi a ședințelor Consiliului Local Municipal de către primarul Decebal Făgădău în calitate de inițiator, cu proiecte de hotărâri pe subiecte comune, care nu-și justifică urgența, dar care pun consilierii locali în imposibilitatea de a-și exercita rolul și anume de a studia proiectele, documentația justificativă, de a delibera și decide în cunoștință de cauză, dovedește lipsă de respect față de întreg Consiliul Local Municipal.


În acest context, Septimiu Bourceanu a criticat, vineri, modul de funcționare a aparatului administrativ din Primăria Constanța. 


"Primăria municipiului Constanța are, la ora actuală, un aparat administrativ care, din păcate, nu este în stare să furnizeze Consiliului Local Municipal, în timp util, materialele necesare pentru ca aleșii locali, cei care îi reprezintă pe constănțeni, să poată să ia decizii în cunoștință de cauză. Observăm că aparatul primăriei a suplimentat ordinea de zi, și așa extrem de stufoasă, cu lucruri care nu reprezintă urgențe! Fapt ce ne dovedește, încă o dată, că instituția nu este administrată corespunzător și nici fluxurile administrative nu sunt gestionate eficient. Primăria Constanța este organizată haotic, iar cei care fac parte din aparatul administrativ nu își înțeleg rolul. Dacă această instituție ar fi coordonată de o echipă capabilă (primar, viceprimar), nu ne-am trezi în situația în care consilierii locali sunt puși în fața faptului împlinit", a spus, vineri, Septimiu Bourceanu.


Liderul organizației municipale PNL Constanța consideră că aparatul administrativ al primăriei și cel care îl coordonează, în speță primarul Decebal Făgădău, nu iau în serios autoritatea CLM, acesta fiind cel care ia hotărârile pe care primarul și aparatul administrativ le pun în execuție. 


"Lipsa de organizare instituțională a primăriei generează erori ale materialelor concepute fie ele și pe ultima sută de metri înaintea ședințelor CLM, fapt care pătează imaginea instituției. Din păcate, de prea multe ori, aparatul administrativ al primăriei a solicitat CLM să aprobe hotărâri menite să îndrepte erori materiale. Acest lucru demonstrează că acestea ori sunt făcute pe genunchi, fără responsabilitatea actului administrativ, ori persoana care concepe materialele nu are o atitudine profesionistă, punând Consiliul Local Municipal într-o poziție extrem de dificilă din perspectiva celor care l-au ales. Se pare că există o lipsă de capacitate administrativă izvorâtă din incapacitatea primarului Constanței de a gestiona funcționarea instituției. În acest context, ne întrebăm: dacă Primăria Constanța nu poate fi organizată, cum poate fi gestionat municipiul Constanța?", a mai spus coordonatorul organizației municipale PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. 


La rândul său, consilierul local municipal Cristina Văsii a atras atenția că există inițiative de hotărâri de consiliu, interpelări și solicitări de informare ale consilierilor municipali liberali care își așteaptă de mai bine de un an răspunsul, fapt care evidențiază incapacitatea primăriei de a oferi răspuns în timp util la solicitările primite.


Comentează știrea

un nedumerit
24 martie 2018
cine e ăsta?

Ce a spus băiatul ăsta? Care e problema lui? Ăsta e lider la PNL? Coordonator politic? Știe el ce e aia?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5962 secunde